Kamu çalışanlarının izin yasağı kaldırıldı

0
48

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, ‘Bugün itibariye kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarına koyabileceklerdir. Bildiğiniz gibi bu yasak vatandaşlarımızı herhangi bir şekilde zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ’ya karşı yapılan operasyonlarda tedbiren alınmış bir karardı. Bugün itibariyle bu kararı kaldırıyoruz’ diye konuştu.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarının izinlerinin iptalini içeren genelgenin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer verilen genelgede, 18 Temmuz tarihli kamu çalışanlarının izinlerinin iptaline ilişkin genelgenin yürürlükten kaldırıldığı bildirildi.

Genelgede, “İlgili mevzuatı uyarınca izin vermeye yetkili amirlerce; kamu çalışanlarına ilgi genelgenin yürürlüğe konuluş amacı dikkate alınarak izinverilebilecektir.” ifadesi kullanıldı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK ?
Kurban bayramı tatili de büyük bir ihtimalle 9 gün olacağını ifade eden Numan Kurtulmuş, kararın henüz Bakanlar Kurulu’na gelmediğini belirtti. 

Kurtulmuş ayın 19’u itibariyle kesin olmamakla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de tatile girebileceğini ve Bayram tatilinin ardından yeniden çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.