Jurgen Klopp’un ilk görüntüleri

0
34
Alman futbolunun dev ismi Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası’na geldi Klopp’un, Başkan Aziz Yıldırım ile görüştüğü ve anlaşmaya vardığı iddia edildi. Borussia Dortmund’taki görevini tamamlayan Jurgen Klopp’un gizlice İstanbul’a geldiği ve sonrasında Fenerbahçe’nin Düzce’deki Topuk Yaylası Tesisleri’ne gittiği öğrenildi. 

>> Dünyanın en akıllı insanları hangi ülkelerde yaşıyor?

İşte Jurgen Klopp’un Türkiye’de ilk görüntüleri;
 

Jurgen Klopp kimdir?
Jürgen Klopp, 25 Şubat 2001’de takımıyla son maçına çıktıktan sonra, Eckhard Krautzun’un yerine takımın başına getirildi. Sezon sonunda kıl payı takımı ligde tutmayı başaran Klopp, 2001-02 ve 2002-03 sezonlarında Mainz’ı ligde 4. yapmasına karşın takımını Bundesliga’ya çıkaramadı. 2002-03 sezonunda üst lige yükselmeyi averajla kaybeden Klopp’lu Mainz, ertesi sezon ise averajla üçüncü olarak tarihinde ilk kez Bundesliga’ya yükseldi.

99. yılında Bundesliga’ya yükselen Mainz, ligi 43 puanla 11 sırada bitirirken, UEFA’nın 1995 yılında beri uyguladığı Fair Play sıralaması sayesinde ertesi sezon ilk eleme turundan itibaren kupaya katıldı. Kupada Mika FC ve Keflavík ÍF safdışı bırakılırken, 1. turda Sevilla FC’ye toplamda 2-0 kaybedilerek kupadan elenildi. O sezonu da ligde 11. sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı ekip, 2006-07 sezonu sonunda tekrar 2. Bundesliga’ya düştü. 2007-08 sezonunda Mainz ligi yine 4. sırada tamamlayıp üst lige çıkmayı başaramayınca, Klopp sözleşmesini uzatmadı ve takımından ayrıldı

Jürgen Kloop, Mainz’dan ayrıldıktan sonra, Borussia Dortmund’la anlaşarak yeni takımıyla iki yıllık sözleşme imzaladı Dortmund’a ilk olarak eski öğrencileri Neven Subotić ve Mohamed Zidan’ı transfer ettiren Klopp, gayrıresmî olarak düzenlenen Almanya Süper Kupası’nı sarı-siyahlı kulübe kazandırdı. Alman teknik adam ilk sezonunda Dortmund’u bir önceki sezona oranla daha yükseklere çıkarmasına rağmen, takımını Avrupa kupalarına taşıyamadı. Buna rağmen Dortmund yönetimi sezon bitmeden ‘Kloppo’’nun sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattı
 
Ertesi yıl ise Dortmund ligi 57 puanla 5. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.
 
Klopp’lu Dortmund için 2010-11 sezonu adeta 90’lı yıllardaki efsaneye dönüş oldu. Dortmund, lige kendi sahasında aldığı 2-0’lık Bayer Leverkusen mağlubiyetiyle başlamasına rağmen, daha sonra 7 maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak 8. haftada Mainz’dan liderliği devraldı. Bir sonraki hafta liderliği tekrar kaybetmesine rağmen, 10. haftadaki Mainz galibiyetiyle tekrar ligin zirvesine çıktı.
Bu dönemde Klopp’un sözleşmesi 2013-14 sezonunun sonuna kadar uzatıldı. Siyah Sarılılar ilk yarının son haftasında Eintracht Frankfurt’a 1-0 mağlup oldu ve 17 hafta sonra ligde yenilgiyle tanıştı. Sezonun ilk yarısını en yakın rakipleri Mainz ve Leverkusen’in 10 puan önünde 43 puanla lider olarak tamamlayan Dortmund, aldığı yenilgiyle Bayern Münih’in 2005-06 sezonunda elde ettiği 44 puanlık ligin ilk yarı rekorunu kırma fırsatını da kaçırmış oldu. Klopp, Ocak 2011’de Liverpool’a gideceği söylentilerini yalanlayarak takımında kalacağını açıkladı.
 
Dortmund sezonun ikinci yarısında her ne kadar fazla puan kaybı yaşasa da mutlu sona ulaşmayı başardı. Klopp’un takımının başında çıktığı 100. resmi maç olan 32. haftadaki 2-0 kazanılan Nürnberg maçında Vestfalya temsilcisi sekiz yıl aradan sonra şampiyonluk yaşadı. Sezonu 75 puanla tamamlayan Dortmund, böylece 7. lig şampiyonluğuna ulaştı.