‘Japonya ekonomisi durma noktasına gelebilir’

    0
    20

    JPMorgan Chase & Co., Cuma günü yaptığı değerlendirme ile Japonya ekonomisinin ikinci çeyrek dönemde durma noktasına gelecek kadar yavaşladığını belirtti. JPMorgan, ticaretteki düşüş ve beklentilerden zayıf seyreden tüketici harcamalarına atıfta bulunarak ülke için büyüme tahminini düşürdü.
     
    BloombergHT‘nin haberine göre, JPMorgan ekonomisti Masamichi Adachi’nin konu ile ilgili raporuna göre dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya, Haziran son itibarıyla sona erecek üç aylık dönemde sıfır büyüme kaydedecek. JPMorgan, yıllık genişleme tahminini yüzde 1.5’ten aşağı çekti.
     
    Adachi, “Tüketim ile ilgili açıklanan veriler sürekli olarak beklentilerimizin altında geliyor” dedi. Geçtiğimiz hafta açıklanan veri, Japonya’nın net ticaretinde büyük bir gerileme olduğunu gösterdi. Adachi, çeyrek dönemlik büyüme tahmininde bu verinin de etkili olduğunu belirtti.
     
    Adachi, “Hane halkı harcamalarında geçtiğimiz hafta görülen toparlanma, Nisan ayındaki düşüşü kısmen terse çevirdi ve beklentinin altındaydı. Tüketimin yaz aylarında güçlenmesini bekliyoruz” dedi.