​Japonların bir bavula sığan hayatları

    0
    21

    Japonların rasyonel düşünceleri bir kez daha çarpıcı bir örnekle karşımıza çıkıyor. “Le Figaro”da yer alan habere göre, Japonlar bu kez herhangi bir elektronik bileşeni minyatürleşmek yerine yer darlığı sorununa çözüm bulmayı tercih ettiler. Japon Atelier OPA’nın geliştirdiği akılcı ve çekici tasarımın adı Kenchikukagu. Söz konusu şirket son birkaç yıldır, tekerlekli valizlere benzeyen ama açıldığında yaşam alanlarına dönüşen üç model geliştirmekle meşgul. 

    Bu ahşap ya da alüminyum kutular yatak odası, mutfak ya da ofise dönüşebiliyorlar. Ancak Japon şirket Avrupa pazarında da söz sahibi olabilmek için 2008 yılından beri ürettiği modelleri daha da geliştirmiş bulunuyor.

    80 kg’ın altı
    Daha çok metal ağırlıklı olacak yeni tasarımlar daha ucuz ve daha hafif olacak. Ürünün görünümü belki fazla şık olmayacak ama odada hareket ettirmek kolaylaşacak ve daha da önemlisi, taşıma masrafları azalacak. Katlanabilir ofisin son versiyonu artık 80 kg değil ve yarım metreküplük bir alanı kaplıyor. Ofis işlevine sahip olan bavul açıldığında, 1,62 m3’lük bir alana yayılıyor. Bu tasarımın Avrupa’daki satış fiyatı henüz netleşmedi.