James Bond filminde 37 milyon doları parçaladılar

0
77

James Bond serisinin en son filmi en pahalı gizli ajan filmi olarak tarihe geçebilir. En azından film çekimlerinde parçalanan Aston Martin arabalar söz konusu olduğunda, durum böyle.

Fortune’da yer alan habere göre, gizli ajan serisinin en son filminde iki kapılı Aston Martin DB10 coupé modelinden tam 10 otomobil tahrip edildi.  Bunların toplam değeri de 37 milyon dolar.

Filmde yer alan sahnelerde İngiliz aktör Daniel Craig’in canlandırdığı Bond film boyunca Roma sokaklarında, Vatikan ve ünlü Coliseum’un bulunduğu yerlerde tam gaz gidiyor (neyse ki bu takipsahnelerinde hiçbir tarihi eser zarar görmedi.)

Bu sahnelerin çekimi için tüm bu parçalanan otomobiller de hesaba katıldığında 300 milyon dolarlık Bond filmi, serinin şimdiye kadarki en pahalı filmi olarak ortaya çıkıyor. James Bond’un ilk filminde bundan elli yıl kadar önce aktör Sean Connery -orijinal Bond… James Bond-ilk kez casusluk faaliyetleriyle İngiliz lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin arasında bağ kuran isim olmuştu. Sean Connery o dönemde fırlayan koltuğu vs’si olan bir Aston Martin DB5’in direksiyonuna geçmişti.

Serinin son filmi 26 Ekim’de İngiltere’de, ABD’de ise 6 Kasım’da ilk kez vizyona girecek.