İşte Zuckerberg’i zengin eden akıl hocası

0
47

Marc Andreessen, Silikon Vadisi’nin en üretken girişim sermayesi şirketlerinden Andreessen Horowitz’in kurucusu.

Andreessen’in bugüne kadar yaptığı en büyük yatırımsa Mark Zuckerberg’e 2006’da verdiği tavsiyeyle Facebook’u kurtarmış olması sayılabilir.

Business Insider’ın haberine göre, 2006 yılında yani Facebook’un kurucusu Zuckerberg henüz 22 yaşındayken, Yahoo Facebook’u satın almak için 1 milyar dolarlık teklif vermişti. Bu teklif 22 yaşında deneyimsiz bir genç için çok büyük olmasına karşın, şirketle bağı olan kişilerin geleceği için karar vermek daha da zorlayıcı bir sorumluluktu.

O dönem Facebook’la ilgisi olan çalışanlar, Zuckerberg’in arkadaşları, günümüz sosyal medya devinin o dönemki en büyük yatırımcısı Accel Partners gibi yatırımcıları, kısaca herkes Zuckerberg’e teklifi kabul etmesini söyledi.

Fakat Marc Andreessen, Zuckerberg’i Facebook’u satmaması için uyardı; hatta defalarca “satma, satma, satma” diye baskı yaptı. Zuckerberg Andreessen’in tavsiyesi dinledi ve Yahoo’nun teklifini reddetti. Bugün Facebook 200 milyar dolardan yüksek değeri olan bir dev ve Andreessen Facebook’un 2008 yılından beri yönetim kurulunda bulunuyor.