İşte yüzde 2100 kazandıran fon

0
26

Profesyonel yatırımcılar volatiliteyi fırsata çevirme özellikleriyle övünmeyi çok severler. Ancak çok azı bu konuda somut bir başarı sağlayabilir; bunlardan biri de Wang Bing.

Bloomberg’te yer alan habere göre, 37 yaşındaki Çinli vadeli işlemler brokeri 2016 yılındaki spekülatif çılgınlıktan yararlanarak, ancak volatil piyasaların sunabileceği düzeyde getiri elde etmeyi başardı. Wang, sahibi olduğu Guli Trend Aggressive Strategy fonunun bu yıl yaklaşık yüzde 750 oranında artış kaydederek,  kurulduğu tarih olan Mart 2015’ten bu yana yüzde 2,100 oranında bir getiri sağladığını kaydediyor.

Bu oran piyasa ortamı ne olursa olsun baş döndürücü bir sonuç; ancak özellikle de tüm dünyada hedge fonlar zayıf performans ve müşteri kaçışı nedeniyle sarsıntı yaşarken, Wang’ın fonunun kazancı çok daha dikkat çekici bir hal alıyor.

Meslektaşlarından pek çoğu kâr hesabı için bilgisayar üzerinde stratejiler geliştirmeye çalışırlarken, eski bir demir cevheri ithalatçısı olan Wang al sat işlemlerinde eski tip arz talep analizinden yararlandığını belirtiyor.
 Çin’de bu yıl rekor kıran fonuyla ilgili olarak konuşan Wang, “Fiyat gelgitlerinde her zaman büyük kârlar elde etme ya da büyük zararlara uğrama olasılığı mevcuttur” diyor.

Çin bu yıl emtea piyasalarında şimdiye kadar görülmemiş sertlikte bir türbülansa tanık oldu.  Bu yılın başında iki aylık dönemde, ülkenin vadeli işlemler borsalarında günlük ciro üç katı üzerinde bir artış gösterip 261 milyar dolara çıkarken, İrlanda’nın GSYİH’sini aşmış oldu. En az beş emteanın fiyatı patlama sırasında yüzde 50’nin üzerinde artış kaydederken, nisan ayında zirveye ulaştı.