İşte Warren Buffett’ın yeni yatırımı

    0
    70

    Warren Buffett, Insurance Australia Group’a (IAG) 388 milyon dolar yatırım yaparak Asya sigorta piyasasındaki payını büyütmek istiyor.

    Buffett’ın birincil hissedarı olduğu Berkshire Hathaway IAG’nın brüt priminden yüzde 20 pay alacak karşılığında IAG’ye hak edişlerinin yüzde 20’sini ödeyecek. 

    >> Warren Buffet’ın sizden 72 milyar dolar daha zengin olmasının 15 nedeni

    Avustralya’nın en büyük şirketlerinden biri olan IAG, Berkshire Hathaway’in küçük ve orta ölçekli kurumsal sigorta işlerini satın almayı kabul etti. Berkshire ise sırayla Avustralya’da IAG ‘ın kurumsal varlık ve mali sorumluluk sigortası iş haklarını satın alacak.
     
    Anlaşmaya göre, Berkshire 388 milyon dolar değerinde IAG hissesi alarak şirketin yüzde 3.7 payına sahip olacak. Ayrıca önümüzde iki yıl içinde Berkshire’ın yüzde 5 pay daha alma opsiyonu bulunuyor. 
     
    Dünyanın üçüncü en zengini olan Buffett’ın şirkete yatırım yapacağı haberleriyle IAG’nın hisseleri yüzde 5 artarak 5.88 dolara ulaştı.
     
    IAG CEO’su Mike Wilkins, “Berkshire ile ilişkimiz IAG’ya kazançlarındaki tutarlılığı sağlaması için sermaye esnekliği sağlayacak” dedi.