İşte tatilsepeti.com’un kurucusu Karayal’ın yolculuk tercihleri

0
301

Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Seyahatlerimin yarısı iş için oluyor, diğer yarısı tatil amaçlı” diyor. Tatil amaçlı seyahatlerini de ikiye ayırıyor. Birincisi fiziksel dinlenme sağladığı, ama cep telefonu ve bilgisayarından kopamadığı deniz kenarı tatiller. Karayal, bu tatillerde fiziken dinlenirken, işlerinden kopmuyor. İkinci kategorideki tatilleri ise fiziksel olarak daha çok yorulduğu ama kafa olarak dinlenebildiği, genelde okyanus ötesi tatiller. Karayal, bu tatillerde işten tamamen koparak kafasını dinlendiriyor, ama bunu yaparken her gün kilometrelerce yol yürümeyi tercih ediyor. Yılda 60-70 kez uçağa binen Karayal, tatilde bile olsa, işinden kopamayanlardan. Özellikle de boş vakitlerinde, işyerindekinden bile daha çok iş düşünüyor. İş için en sık Almanya, İngiltere ve Hollanda’ya seyahat eden işadamı, turistik amaçlı olarak ise en çok ABD, Fransa, İtalya ve İspanya’yı tercih ediyor. Seyahat ettiği ülkelerde genellikle yürüyerek veya toplu taşıma araçları ile şehri dolaşmayı seven Karayal, elinde bir harita ile her köşeye gitmeye çalışıyor. Ayrıca kapalı alanlar yerine, sokaklarda olmanın kendine daha çok zevk verdiğini de söylüyor. 

YOLCULUKTA TERCİHLERİM

UÇUŞ ESNASINDA
Uzun uçuşlarda film seyretmeyi çok severim. Telefonları kapatıp dünyadan uzak kalmak çok hoşuma gidiyor. Kısa uçuşlarda genellikle kitap okumayı tercih ederim. Ama kısa uçuşlar bana daha yorucu geliyor, in-bin arasındaki süre uzadıkça uçak yolculuğu daha keyifli oluyor bana göre. Fotoğraf makinem ve iPad’im seyahatlerimde mutlaka yanımdadır. Ayrıca her seferinde uğraşmamak için, kişisel bakım malzemelerimi içeren bir çanta, bavula konmak üzere her zaman hazır olarak seyahatlerimi bekler. Ufak çantalar genelde günübirlik seyahatlerde tercihim oluyor.

FAVORİ OTELLER
Benim için oteldeki en önemli kriter, konum. Merkezi olması, geç saatlerde bile hareketli bir meydanda bulunması tercihim olur. Berlin’de Kempinski Bristol, New York’ta Sheraton Tribeca, Londra’da Cumberland, Amsterdam’da College Hotel’de kalıyorum.

FAVORİ RESTORANLAR
Japonya’da yediğim kobe beef’in tadını başka hiçbir yerde bulamadım. Karidesi çok seven biri olarak, Bubba Gump zincirine bayılırım. Ağırlıklı olarak ABD ve Uzak Doğu’da yer alan bu zincirde her türlü karides yemeğini bulmak mümkün. Berlin’de Adnan (süper bir İtalyan restoranı), Londra ve New York’ta Bubba Gump Shrimp Co. ve Amsterdam’da CAU ( steakhouse) tercih ettiğim diğer restoranlar.

GİTMEK İSTEDİĞİ YER
Hayal ettiğim birçok yere gittim. Hatta ikinci turlara başladım. Şu andaki en büyük arzum, kızımı biraz daha büyüdükten sonra Disneyland’e götürmek.

EN SON KEŞFİ
Güzel restoranlar keşfetmek en büyük zevklerimden. Her ülkede çok güzel restoranlar bulup denemeye çalışıyorum. En son seyahatimde, Viyana’da, Figlmüller’de schnitzel ve patates salatası yedim. Çok lezzetli olduklarını söyleyebilirim.