​İşte Hamdi Topçu’nun yeni işi

0
589

THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “danışmanlık işine” başladı. Anadolu yakasında bir şirket kuran Topçu, yerli ve yabancı yatırımcılara alım satım işlerinde yardımcı oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “seni 10 dakikada bitiririm” diyerek görevden aldığı THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “danışmanlık işine” başladı. Anadolu yakasında bir şirket kuran Topçu, yerli ve yabancı yatırımcılara alım satım işlerinde ve Maliye ile ilgili sorunlarda yardımcı oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bürokratların başında gelen THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 7 Haziran seçimleri öncesinde görevinden sürpriz şekilde ayrılmıştı. İlk etapta Topçu’nun, seçimlerde aday olmak için istifa ettiği öne sürülmüştü.

Ancak, Topçu’nun aday gösterilmemesi üzerine gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Kısa bir süre sonra, Topçu’nun Erdoğan’ın talimatı üzerine istifa etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Ankara kulislerinde, Topçu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti’nden habersiz bazı iş ve işlemlere imza attı.

Bu durum hem hükümeti hem de Saray’ı zor durumda bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Hamdi Topçu’ya “Seni 10 dakikada bitiririm, ayağını denk al” diyerek uyarıda bulunmuştu. Bu uyarıdan kısa bir süre sonra da Topçu THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etti. Topçu, bu kez danışmanlık sektöründe kendisini gösterdi.

Daha önceden Vizyon isimli danışmanlık şirketi ile bağlantısı olduğu öne sürülen Topçu, Vizyon’dan ayrı olarak yeni bir danışmanlık şirketi kurdu. Şirket aracılığı ile, hükümete yakın şirketlere kamudaki işleri ile ilgili danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Uluslararası danışmanlık şirketinin, alım ve satım işleri ile ihalelerde de yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdiği öğrenildi. Topçu’dan hizmet alan şirketlerin başında ise, hükümete yakınlığı ile bilinen inşaat firmalarının olması dikkat çekti.