İstanbul Sultanbeyli’de karakola bombalı saldırı

0
105

Sultanbeyli, Petrolyolu Caddesi üzerinde bulunan Fatih Polis Merkezi’ne, saat 01.00 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. 

Sultanbeyli’de bombalı saldırının düzenlendiği bölgede yaşanan çatışmada bir polisin şehit edildiği öğrenildi. 2 teröristin ise ölü olarak ele geçirildiği açıklanmıştı.

HASAR OLUŞTU
Patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında kısmi çökme meydana geldi; çok sayıda araç ve çevre binada da maddi hasar oluştu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Saldırının hemen ardından olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis merkezine çıkan yollar kapatıldı; vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Polis helikopteri havadan bölgede incelemelerde bulunurken, özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Emniyet yetkilileri, ilk incelemelere göre saldırıyı terör örgütü PKK’nın yapmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, çalışmalar geniş kapsamlı olarak ediyor.
 
AYNI YERDE İKİNCİ ŞOK
Sabah saatlerinde ise saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı. Polis açılan ateşe anında karşılık verdi.

BOMBALI SALDIRININ İZLERİ GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI
Fatih Polis Merkezi’ne yapılan saldırının izleri gün aydınlanınca ortaya çıktı.

Bombalı aracın, patlama sonucu demir yığını haline geldiği görüldü. Yine 3 katlı polis merkezi binasının duvarlarında kısmi çökme meydana geldi. Polis merkezi önündeki zırhlı polis aracının dahi hurdaya döndüğü patlamanın çevredeki çok sayıda araçta ve binada hasar oluşturduğu dikkat çekti. Polisin olay yeri ve çevresindeki incelemesi devam ediyor.

ŞUBE MÜDÜRÜ ŞEHİT OLDU
Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi yakınında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu.

Saldırının ardından polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, Şube Müdürü Çeken ağır yaralandı. 

Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılan Beyazıt Çeken, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonrasında bölgede önlem alan güvenlik güçlerine ateş açılmış, çatışmada 2 saldırgan ölü ele geçirilmişti.