İstanbul Portföy Yönetimi Ashmore Portföy Yönetimi’ni satın aldı

0
167

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 19 Aralık 2016 tarihinde onaylanan satın alma sonrasında, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş., tamamı Ashmore Investments (Turkey) N.V.ye ait olan, Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş.nin %100 hissesini satın aldı. 

2016 Kasım sonu itibariyle, Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen 122 milyon TL ve İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen 904 milyon TL varlık bulunuyor. Satın alma sonrasında, toplam 1,026,000,000 TL varlık toplamı ile, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. tamamen bağımsız, %100 Türk sermayeli bir portföy yönetim şirketi olarak 1,000,000,000 TL üzerinde bir varlığı yönetecek.

Dünyanın önde gelen Gelişmekte Olan Piyasalar Varlık Yönetim Şirketlerinden biri olan Ashmore Grup ile İstanbul Portföy Yönetimi’nin önümüzdeki dönemde de, stratejik işbirliğinin sürmeye devam edeceği belirtilirken, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. yatırımcılara Ashmore Group ile sürdüreceği işbirliği sayesinde sadece yurtiçinde değil, global piyasalarda oluşabilecek  fırsatlardan kazanç sağlama olanağını, yaratıcı çözümler geliştirerek sunmaya devam edecek.

İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş., önümüzdeki dönemde de, organik ve inorganik olarak büyümeye devam ederek, sektördeki paydaşları ile sinerji yaratarak, bağımsız portföy yönetim şirketleri içindeki lider konumunu sürdürme hedefiyle yatırımcıların hizmetinde olacak.