İstanbul Boğazı’nın 60 ‘incisi’ alıcı bekliyor

0
57

Özellikle kurlardaki yükseliş sonrası, yabancı ve yerli yatırımcıları yalı piyasasına yönlendirmiş durumda. ‘Boğaz’ın incileri’ olarak anılan 60 yalısı şu sıralar alıcı beliyor.
366’SI TARİHİ ESER NİTELİĞİNDE
İstanbul Boğazı’nın her iki yakasında 600 yalı bulunuyor. Bu yalılardın 366’sı tarihi eser niteliğinde. Yalıların fiyat aralığı ise 4,5 milyon dolardan 95 milyon dolar arasında değişiyor.
60 YALI VE 40 YALI DAİRESİ
Toplam 600 yalı içindeki 60 yalı ise satış sürecinde. Söz konusu 60 yalının yarısı ise tarihi eser niteliği taşıyor. Satışa bekleyen 60 yalının dışında 40’a yakın yalı dairesi ise alıcı bekliyor.
En çok Katarlıların ilgi gösterdiği yalıların satışını hızlandıran etkenlerin başında, tarihi değeri ve rıhtıma uzunluğu yer alıyor.
FETHİ TINMAZ YALISI 19 MİLYONA
Satışa konu yalılar ile özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcıların ilgi gösterdiğini aktaran Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Fethi Tınmaz Yalısı’nın da 19 milyon liraya satışa çıkarıldığını kaydetti.İstanbul’da yalı ya da köşk satın almak isteyen kişilerin mutlaka bunun için oldukça yüksek bir bütçe ayırmaları gerekiyor çünkü gerek bu mülklerin bulunduğu lokasyon gerekse de yalı ve köşk fiyatları zaten oldukça yüksek sınırlardan başlıyor. Boğaziçi’nde eşsiz konuma sahip olan 600 civarı yalı var. Boğazın en pahalı yalıları ise Kandilli, Kanlıca ve Vaniköy başta olmak üzere Anadolu Hisarı, Bebek, Yeniköy ve Beylerbeyi sınırları içerisinde yer alıyor. Bölgede en ucuz yalı fiyatı milyon dolarlardan başlarken 100 milyon dolara kadar çıkıyor.
MİRAS PAYLAŞIMI YALI SATTIRIYOR
Başaran; yalı satışlarının gerekçelerinin başında ise, ekonomik gerekçeler kadar, mirasa konu mal paylaşımının da öne çıktığını kaydetti.