İspanya’dan ayakbastı vergisi uygulaması

    0
    106

    İspanya ülkeyi ziyaret edecek misafirlerden ayakbastı vergisi almaya hazırlanıyor. İlk önce Barcelona kentinde başlayan bu uygulamanın yakında başkent Madrid’de de yürürlüğe konulacağı açıklandı. Madrid’i ziyaret edecek her turisten hotel girişinde 1 euro tahsil edilecek. Bu para ayakbastı vergisi olarak Belediye kasasına girecek. Bu 1 euroyu yerli turistlerin de ödeyeceği öğrenildi. Madrid Belediyesi’nin yaptığı hesaplamalara göre bu ugulamayla yılda 30 milyon euro gelir toplanması bekleniyor.
     
    İSPANYA FAZLA TURİSTTEN BUNALDI
    Geçtiğimiz günlerde de Barcelona Belediyesi kente gelen turist sayısındaki artışa dikkat çekerek bölgedeki turistik yatırımları bir yıllığına askıya aldıklarını duyurmuştu. Belediye ayrıca kent içindeki tarihi yerlerin ziyaretlerine kota uygulaması getirmişti.
     
    Bu arada İspanya’nın diğer turistik beldelerinden biri olan Kanarya Adaları Özerk Yönetimi Başkanı Fernando Clavijo Batlle da adalara fazla turist istemediklerini açıkladı. Batlle, geçen yıl adaları 13 milyon turistin ziyaret ettiğine dikkat çekerek “Tam Pansiyon” sisteminden şikayetçi olduğunu bunun ne kendilerine ne de ada ensafına yarar getirdiğini savundu. Turistlerin tam pansiyonla hotele kapanarak hiç bir harcama yapmadığını da ileri süren Fernando Clavijo Batlle “İsterse bize 20 milyon turist gelsin. Ellerini cebine atıp esnafa para bırakmadıktan sonra bu turistin yararı olmaz. Bu yüzden az ancak harcama yapan turist istiyoruz” dedi.