IŞİD (DAEŞ) Rus yolcu uçağını düşürdüğünü iddia etti. Ölü sayısı artıyor.

0
41

Mısır’dan Rusya’ya doğru hareket eden yolcu uçağı havalandıktan sonra yaklaşık 25 dakika sonra 7 mürettebat ve 214 yolcu ile Sina Yarımadası yakınlarına düştü. Uçağın ortadan 2 ye ayrıldığı ve ilk belirlemelere göre sağ kurtulanın olmadığı yetkililerce bildirildi.

Henüz daha olayla ilgili haberler yeni duyulmaya başlarken IŞİD (DAEŞ)’ın yapmış olduğu bir açıklama herkesi şok etti. İŞİD (DAEŞ) uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etti.

Bölgede yapılan arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, yetkilerden kısa bir süre içinde ikinci bir açıklama bekleniyor.

Sina Yarımadası Nerede?

Yarımada kuzeyde Akdeniz, batıda Süveyş Kanalı ve körfezi, doğuda İsrail-Mısır sınırı ve Akabe Körfezince çevrilidir. Sina yarımadası Mısır’ın bütün diğer toprakları Afrika’da olmasına karşın Güneybatı Asya’dadır ve bu yüzden de genelde Afrika’nın bir parçası olarak görülür. Sina Yarımadası genelde çöllerle ve yüksek dağlarla kaplıdır. Yarımadanın güney sahillerinde Nüveybe ve Şarm el-Şeyh yer alır. Yarımadanın doğu sınırları Büyük Rift Vadisi olarak bilinen kırık bölgesindedir.