İş dünyasında evlenemeden ayrılanlar!

0
91

Dünyanın bir numaralı yarı iletken çip üreticisi olan Applied Materials Tokyo Electron’u 10 milyar dolarlık satın alma girişiminden vazgeçti. Tokyo Electron dünyanın üçüncü büyük çip üreticisi; ikisinin birleşmesi halinde 38.5 milyar doların üzerinde değere sahip bir şirket doğacaktı. İki dev, 18 aydır görüşmelerde bulunuyordu.
 
Applied Materials’tan yapılan açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı’nın birleşmenin ardından oluşacak rekabet kaybından endişe duyduğu için birleşme girişiminden vazgeçildiği bildirildi.
 
Applied Materials ila Tokyo Electron arasındaki anlaşmanın bozulması, antitröst yasalardan kaynaklanan engellemeler nedeniyle son günlerde gerçekleşemeyen ikinci büyük birleşme girişimi.
 
Geçen hafta da Comcast Time Warner Cable için verdiği 45 milyar dolarlık teklifi geri çektiğini açıklamıştı. İki şirketin birleşmesi halinde müşteri hizmetlerinin iyileşemeyeceğine dair kaygılar ortaya çıkmıştı. Applied Materials ila Tokyo Electron arasındaki birleşme planı gib,i bu şirket evliliğinin de gerçekleşmesi halinde sektörde büyük bir rakip ortadan kalkmış olacaktı.