Iraklılara vizede seyahat acenteleri de devrede

0
44

Türkiye’nin vize uyguladığı Irak’ta konsolosluklardaki yığılmanın ve gecikmenin önüne geçmek isteyen devlet, vizede seyahat acentelerini de devreye soktu. Buna göre artık Türkiye’nin vize uyguladığı Irak’tan gelip gidiş ve dönüşü tur operatörü tarafından taahhüt edilen yolculara bekletmeden vize verilebiliyor.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin vize uyguladığı Irak’tan gelen ciddi bir kitle olduğu için konsoloslukların kapasitesinin yetmediğini, 5-6 ay sonrasına randevu verildiğini söyledi.

Girişimleri sonucunda Dışişleri Bakanlığının attığı olumlu adım ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) vize temini noktasında bir proje başlattığını ifade eden Ersoy, artık seyahat acentelerinin gerekli evrakı toplayıp düzenlediğini, evrakın TÜRSAB’ın vize bölümü üzerinden Dışişleri Bakanlığı, elçilik veya konsolosluklara iletilip e-vize alınabildiğini kaydetti.

Ersoy, böylece daha hızlı çözüm alınmaya başlandığını, gidişi ve dönüşü tur operatörü tarafından taahhüt edilen yolculara şu anda bekletmeden vizeverildiğini ifade etti.