iPhone 6s’le ilgili ilk bilgiler geldi

0
37

Apple yeni iPhone’da bazı değişiklikler getirmeyi planlıyor. Geçmişten beri Apple’ın çıkaracağı cihazlarla ilgili doğru söylemlerde bulunan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo Apple’ın yeni akıllı iPhone’uyla ilgili görüşlerini açıkladı.

iPhone 6s olarak adlandırılan yeni telefon, piyasaya diğerlerinden farklı materyaller kullanılmış bir kasayla ve yeni dizaynla çıkacak. Apple Insider’a açıklamalar yapan Kuo Apple Watch’la kombin yaratması açısından yeni iPhone’da pembe altın (rose gold) renk seçeneğinin bulunabileceğini söyledi.

Apple gelecek iPhone için de 5.5 inçlik büyük model çıkartabilir. Yeni telefonda çizilmeleri önlemek amacıyla safir kaplama kullanılabilir.

iPhone 6s’in kamerasının 12 megapiksel çözünürlüklü olması bekleniyor ki bu şu an kullanılan iPhone 6’lardaki 8 megapiksel kamerlarınkinden biraz daha büyük anlamına geliyor. Telefon, 2 GB LPDDR4 RAM’e, Apple A9 işlemciye sahip olabilir.

Apple ses kalitesini arttırmak amacıyla telefona bir mikrofon daha ekleyebilir.

Gelecek iPhone, Apple Watch’ta olduğu gibi Force Touch destekleyebilir. Yani ekrana ne kadar kuvvetli dokunduğunuzu görebileceksiniz.

Telefonun 4.7 ve 5.5 inç ekran boyutlarıyla satışa sunulması bekleniyor; fakat Kuo 4 inçlik ekran ayrıcalığının önümüzdeki iPhone’da da olmayacağını düşünüyor.

iPhone 6s’teki parmak izi teknolojileri şimdikilerden daha gelişmiş olması bekleniyor. Böylece Apple Pay daha kolay kullanılabilecek.