iPhone 6S ve Galaxy Note 5, Eylül’de geliyor

0
44

Berlin’de Eylül ayında düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA) Apple ve Samsung’un yeni akıllı telefonları tanıtılacak.

Merakla beklenen iPhone 6S ve Samsung Note 5’in tanıtılmasının beklendiği fuarda LG’nin de sürpriz yapması bekleniyor.

iPHONE 6S’İN ÖZELLİKLERİ
iPhone 6s olarak adlandırılan yeni telefon, piyasaya diğerlerinden farklı materyaller kullanılmış bir kasayla ve yeni dizaynla çıkacak. Apple Insider’a açıklamalar yapan Kuo Apple Watch’la kombin yaratması açısından yeni iPhone’da pembe altın (rose gold) renk seçeneğinin bulunabileceğini söyledi.

Apple gelecek iPhone için de 5.5 inçlik büyük model çıkartabilir. Yeni telefonda çizilmeleri önlemek amacıyla safir kaplama kullanılabilir.

iPhone 6s’in kamerasının 12 megapiksel çözünürlüklü olması bekleniyor ki bu şu an kullanılan iPhone 6’lardaki 8 megapiksel kamerlarınkinden biraz daha büyük anlamına geliyor. Telefon, 2 GB LPDDR4 RAM’e, Apple A9 işlemciye sahip olabilir.

Apple ses kalitesini arttırmak amacıyla telefona bir mikrofon daha ekleyebilir.

Gelecek iPhone, Apple Watch’ta olduğu gibi Force Touch destekleyebilir. Yani ekrana ne kadar kuvvetli dokunduğunuzu görebileceksiniz. Apple’ın geçen yıl tanıttığı Macbook Air ve Macbook Pro’larda yer alan Force Touch, kullanıcıların farklı sertlikteki dokunuşlarla trackpad’leri kontrol etmelerini sağlıyor.

>> Whatsapp güvenlikte sınıfta kaldı

Farklı dokunuşları algılayabilen ve bu özelliği sayesinde kullanıcıların verdikleri komutlarını yerine getiren Force Touch’ın aynı zamanda iPhone 6s’in daha ince bir kasaya sahip olmasına imkan vereceği belirtiliyor.

Telefonun 4.7 ve 5.5 inç ekran boyutlarıyla satışa sunulması bekleniyor; fakat Kuo 4 inçlik ekran ayrıcalığının önümüzdeki iPhone’da da olmayacağını düşünüyor.

iPhone 6s’teki parmak izi teknolojileri şimdikilerden daha gelişmiş olması bekleniyor. Böylece Apple Pay daha kolay kullanılabilecek. 

SAMSUNG GALAXY NOTE 5 VE GALAXY NOTE 5 EDGE’NİN ÖZELLİKLERİ

 Galaxy Note 5
·         1440 x 2560 piksel çözünürlüğünde SUPER AMOLED ekran (4K da olabilir)
·         Exynos ya da Qualcomm Snapdragon 810 işlemci
·         3 GB RAM – dahili hafıza henüz belli değil
·         13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera (kullanılacak sensörler, Galaxy S6’daki gibi olabilir)
·         3220mAh gücünde batarya
·         S Pen
 
 Galaxy Note 5 Edge
·         1600 x 2560 piksel çözünürlüğünde SUPER AMOLED ekran
·         Qualcomm Snapdragon 810 işlemci
·         3 GB RAM
·         8 megapiksel ön ve 13 megapiksel arka kamera
·         3220mAh gücünde batarya
·         S Pen