​ING Bank 500 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı

0
34

ING Bank, dış ticaret finansmanında kullanılmak üzere 101.1 milyon Amerikan Doları ve 358.1 milyon Euro tutarında bir sendikasyon kredisi aldı. Wells Fargo Bank, National Association Londra Şubesi koordinatörlüğünde 21 Haziran Salı günü imzalanan sendikasyon kredisinde Bank of America Merrill Lynch International Limited ise ajan banka olarak yer aldı. 

367 gün vadeli kredinin Amerikan Doları dilim için kredi marjı yıllık %0.55, Euro dilim için ise yıllık %0.45 olarak belirlendi. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti Amerikan doları dilim için Libor + %0,85, Euro dilim için ise Euribor + %0,75 olarak gerçekleşmiştir.

İşlemde, Bank of America Merrill Lynch International Limited, Barclays Bank PLC, Citibank N.A. London Branch, J.P. Morgan Limited, Mizuho Bank, Ltd., Standard Chartered Bank, Goldman Sachs International Bank, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Limited ve Wells Fargo Bank, N.A., London Branch yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak yer aldı. Bu bankalara ilave olarak, 17 banka daha kredi anlaşmasına çeşitli seviyelerde katılım gösterdi. 

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay: “Fonlama bazımızın çeşitlendirilmesine katkı sağlayan sendikasyon kredisi ING Bank’a ve Türk bankacılık sistemine duyulan güveni teyit etmektedir” 

ING Bank’ın sendikasyon piyasalarında dördüncü işlemi olan sendikasyon kredisine ilişkin olarak ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay “Söz konusu kredi ING Bank’a ve Türk bankacılık sistemine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiştir” dedi. 

İşlemin aynı zamanda fonlama bazının çeşitlendirilmesine katkı sağladığına değinen Abay sözlerini şöyle sürdürdü; “Müşteri odaklı yaklaşımımızı dış ticaret finansmanı alanında da sürdürüyor ve bu alanda müşterilerimize en iyi imkanları sunmaya, ihtiyaç duydukları her alanda çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. 40’ı aşkın ülkede 33 milyon müşteriye hizmet veren bir kurum olarak, global rekabette güç kazanmak isteyen firmalarımıza finansal çözümler sunmanın yanında global kurumsal bankacılık yapımızla danışmanlık da sağlıyoruz.” 

Tüm bu çalışmalarla uluslararası faaliyetlerde bulunan müşterilerinin hem Türkiye’de hem de faaliyet gösterdikleri diğer ülkelerde ana bankası olmayı hedeflediklerinin altını çizen Abay son olarak ING Bank’ın müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla uluslararası piyasalarda farklı finansal enstrümanları kullanmaya devam edeceklerini belirtti.