İlhami Koç: Sermaye piyasasını büyütmeyi hedefledik

0
36

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Mayıs sayısında iki senelik yönetim dönemini değerlendirdi.
   
TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin Mayıs sayısında iki senelik yönetim dönemini ve sermaye piyasalarının gelişimini değerlendirdi. Yönetim bayrağını devraldıktan sonra bir yol haritası çizildiğini belirten Koç, “Göreve gelmemizin hemen ardından SPK Başkanı Sayın Dr. Vahdettin Ertaş’ın ve kamu kesimi ile özel sektörden tüm paydaşların katılımıyla Sermaye Piyasası Arama Konferansı’nı düzenledik. Bu konferansın sonucunda Birliğimizin gelecek vizyonunu ve hedeflerini hep beraber belirledik. Çıkan sonuçlar doğrultusunda, odaklanacağımız ana başlıklarımızı finansal okuryazarlığın geliştirilmesi, yurtiçi tasarrufların artırılması ve toplam tasarruflar içinde sermaye piyasalarının oranının yükseltilmesi, bireysel ve kurumsal yatırımcı büyüklüklerinin artırılması, kamusal fonların bir kısmının sermaye piyasasında değerlendirilmesi, borsadaki şirket sayısının çoğaltılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi ve sektörle ilgili iletişim çalışmalarının yapılması olarak sıraladık.” dedi.
   
Koç ayrıca, göreve geldikleri 2014 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerle sermaye piyasalarını büyütmeyi ve daha güçlü bir hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Başta SPK ve Borsa İstanbul olmak üzere, birlikte geleceğe doğru yol aldığımız tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, bu süre içerisinde bizden desteğini esirgemeyen Üyelerimize, Yönetim ve Denetim Kurullarımız ile Komitelerimize ve Birliğimizin değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.