İki hanedanlığın evliliğinden 34 milyar euro’luk bir dev yolda

    0
    22

    Fransa’da özel bankacılık tarihinde yeni bir sayfa açılmak üzere. 

    “Les Echos” gazetesinde yer alan habere göre, Marsilya’da 1825 yılında kurulan ve Fransız bankacılık sektörünün en eskilerinden olan Martin Maurel ünlü finans devi Rothschild & Co’yla birleşme kararı aldı. Birleşme takvimi öngörüldüğü şekilde gerçekleşirse, birleşme yıl sonunda tamamlanmış olacak.

    Birleşmenin ardından “Rothschild Martin Maurel” adı altında yeni bir yapı doğacak. Her iki bankanın bir araya gelmesiyle özel bankacılık ve varlık yönetimi faaliyetleri tek çatı altında toplanacak. Birleşik yapının 34,3 milyar euro tutarında bir varlığı yöneteceği belirtiliyor; bu rakam, sektörde tek başına bağımsız bir birimin yönetebileceği miktar olan 10 -20 milyar euro’nun çok üzerinde bir değere işaret ediyor.

    David de Rothschild’in kurduğu grup için bu birleşme, faaliyet alanını geliştirme stratejisinin bir parçası anlamına geliyor; yatırım bankacılığı alanında ünlü olan Rothschild böylece özel bankacılık alanında da konumunu pekiştirmiş olacak. Martin Maurel ise çok daha küçük çaplı ve yasalar nezdinde de faaliyetleriyle ilgili hiçbir zaman kuşku uyandırmamış, şeffaf bir banka. Marsilyalı banka Rothschild’le birleşmesinin ardından ölçek değiştirmiş olacak. Bu birleşme Martin Maurel’e 240 milyon euro’luk bir değer biçerken, Rothschild & Co’nun sermayesinde de yüzde 8 ila 9 arası bir artış söz konusu olacak.