IC İÇTAŞ Enerji 135 milyon TL tutarındaki ilk tahvil ihracını gerçekleştirdi

0
135

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden IC İÇTAŞ Enerji Yatırım Holding A.Ş. (“IC İÇTAŞ Enerji”), Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun danışmanlığında 2 yıl vadeli 135 milyon TL’lik özel tahvil ihracı gerçekleştirdi.
               
IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding’in iştiraki olan IC İÇTAŞ Enerji için 75 – 125 milyon TL aralığında çıkılan ihraçta yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeniyle hedeflenenin üzerinde satış gerçekleşti. Bu tahvil ihracı; inşaattan enerjiye, turizmden altyapıya kadar birçok alanda faaliyet gösteren Türkiye’nin lider gruplarından IC Şirketler Grubunun da ilk Türk lirası tahvil ihracı oldu.
 
1998 yılında Türkiye enerji sektöründe faaliyetlerine başlayan, IC İÇTAŞ Enerji tamamen yerli ve yenilebilir kaynaklara dayalı 1.325 MW kurulu gücü, termik santrallerinin 30 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek (açık işletme) linyit rezervleri ve üretim kapasitesiyle dengeli perakende satış hacmi ile Türkiye enerji sektöründe lider bir konuma sahiptir. IC İÇTAŞ Enerji Grubu, (ihraççı şirketinin yanı sıra) Trakya Bölgesi’nin elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerini (TREDAŞ & TREPAŞ) de bünyesinde bulundurmaktadır.
 
IC İÇTAŞ Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Serhat Çeçen konuyla ilgili şu görüşleri paylaşıyor: “Türkiye’de enerji sektöründeki lider konumunu güçlendirerek sürdürmeyi hedefleyen Grubumuz, banka ve finans kuruluşları nezdinde her zaman kredibilitesi yüksek bir kurum olmuştur. Bu yolda ilerlerken yatırımcı ilişkilerimizi ve fonlama tabanımızı çeşitlendirerek örnek teşkil edecek bir işlemle sermaye piyasalarına da liderlik etmeyi hedefledik. Grubumuzun sermaye piyasalarına ilk adımını attığı bu ihracımızla geniş bir yatırımcı kitlesine yayılmış kaliteli bir talep kompozisyonu yakalamayı başarmaktan son derece memnunuz.”

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü işlemle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “IC İÇTAŞ Enerji ile birlikte verimli çalışmalarımız sonucunda, firmanın gelecek planlarını inşa etmesinde önem teşkil edecek borç sermaye piyasaları ile tanışma ve fonlama kaynaklarını çeşitlendirme hedeflerini gerçekleştirmeyi başardık.
Zor piyasa şartlarında oldukça başarılı bir işlem gerçekleşti, yatırımcı tabanının IC İÇTAŞ Enerji’ye olan ilgisi son derece yüksekti. Enerji sektörü için de çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu finansman işleminde IC Grubuna destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”