Hükümetten Murat Çetinkaya’ya övgü

0
36

Ekonomiden Sorumlu Başkakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Murat Çetinkaya’yı “deneyimli, yetkin ve zeki” bir isim olarak tanımladı.

ELİTAŞ: BANKACILIK SEKTÖRÜNDE UZMAN

Twitter üzerinden açıklama yapan Şimşek, “Bakanlar Kurulu’nun Çetinkaya’nın yeni Merkez Bankası Başkanı olarak adaylığını onaylamasını memnuniyetle karşıladık. Kendisi deneyimli, yetkin ve zeki bir isim. Ayrıca hükümet adına, Erdem Başçı’ya Merkez Bankası Başkanı olarak çok zorlu bir dönemde yaptığı büyük hizmet için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: ÇETİNKAYA GÜVENDİĞİMİZ BİR ARKADAŞIMIZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına atanan Murat Çetinkaya’nın çok güvendikleri bir arkadaşları olduğunu söylerken, şu anda TCMB Başkanı olan Erdem Başçı’yı da OECD’ye büyükelçi olarak göndereceklerini söyledi.

Hükümet, görev süresi 19 Nisan’da dolacak olan Başçı’nın yerine TCMB Başkanlığı’na Murat Çetinkaya’nın atandığını dün açıklamıştı.

Davutoğlu dün gece Şanlıurfa’da bir grup gencin sorusunu yanıtladığı ve Habertürk TV’de canlı olarak yayınlanan programda TCMB’ye yapılan atamayla ilgili şunları söyledi:

“Başçı’nın çok önemli katkıları oldu. Süreklilik önemli. Bu anlamda çok güvendiğimiz bir arkadaşımız Murat Çetinkaya geldi.. Erdem beyi (Başçı) OECD’ye büyükelçi olarak göndereceğiz.”