HSBC: Para politikasının sınırlarına ulaşıyoruz

0
42

HSBC küresel baş ekonomisti Janet Henry, Bloomberg Television ile gerçekleştirilen mülakatta Fed para politikasına ilişkin olarak, “bazı açılardan para politikasının sınırlarına ulaşıyoruz” dedi.

Henry, “merkez bankalarının yapabileceği daha fazla şey var fakat bunlara bağlı öngörülemez ya da istenmeyen risklerde var” dedi.

HSBC yöneticisi, “bence Fed’in bugüne kadarki tepkisi, bir politika hatası yapmalarının doğuracağı risklerin farkında olduklarını gösteriyor: zamanından erken sıkılaştırmaya gitmek. (Fed yetkilileri) diğer merkez bankaları gibi kurun değer kaybetmesinden, enflasyon ve büyümeden dolayı ani politika değişikliğine gitmek istemiyorlar” şeklinde açıklamada bulundu.

Henry, “Fed’in enflasyon hedefini hem aşacağı hem de altında kalacağına ilişkin söylentiler var. Fed’in enflasyon hedefi Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) yüzde 2’nin hemen altında konumlandırmasından farklı. Fed’in yüzde 1.5 ve yüzde 2.5 arasında konumlandırdığı simetrik bir enflasyon hedefi var. Bence çekirdek enflasyonda yüzde 2 hedefini aşma riskini göze alıyorlar” şeklinde görüş bildirdi.