​Hopi üç yılda 1 milyar Paracık kazandıracak

0
89

Birinci yılında 3,5 milyon üyeye ulaşan alışverişin app’i Hopi, mobil tüketici teknolojileri alanında liderliğe oynuyor. Bir yılda üyelerinin alım gücünü 170 milyon TL artıran Hopi, üç yıl sonunda 1 milyar Paracık kazandıracak. Big datayı mobil teknolojiyle birleştirerek Hopi’yi icat eden Boyner Grup, gelecek dönemde uygulamaya mobil ödeme ve görüntü tanıma özelliklerini eklemeye hazırlanıyor. Hopi Genel Müdürü Onur Erbay, “Vizyonumuz, Hopi’yi sesle komut alan bir yaşam asistanına dönüştürmek” dedi. Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner ise “Yurt dışında Hopi’yle ilgilenenler, dünyanın 1,5 – 2 yıl önünde gittiğimizi söylüyorlar. Elimizdeki bu değeri, Türkiye’nin mobil icadı olarak yurt dışına açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Boyner Grup’un bir yıl önce Türkiye’yle buluşturduğu alışverişin app’i Hopi, birinci yılını doldurdu. Bir yılda üye sayısı 3,5 milyona ulaşan Hopi, kullanıclarının alım gücünü 170 milyon TL artırdı. Hopi’nin hazırgiyimden gıdaya, teknolojiden havayolu ulaşımına farklı sektörlerde faaliyet gösteren 60 üye markasındaki alışverişlerin toplam hacmi ise 2 milyar TL oldu. 

“Hopi piyasaya çıkalı tam 1 yıl 37 gün oldu” diyerek sözlerine başlayan Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner şöyle konuştu:

“Yaklaşık 40 yıldır müşteri ilişkisi biriktiriyoruz. Şu anda bire bir tanıdığımız 16 milyon müşterimiz var. Kimisi 20-25 senelik hikayeye sahip. Bizim için en önemli varlık onlarla olan ilişkimiz. Müşterilerimizle olan bağımızı ilmek ilmek işliyoruz. Hopi’yi ‘Müşteri ne ister, elimizdekiyle daha fazla ne verebiliriz’ diyerek bulduk. Hopi’nin bundan sonra gideceği nokta da hayallerinizle, hayallerimizle sınırlı.”
Alışverişin app’i sesle komut alacak, yaşam asistanı olacak

Hopi Genel Müdürü Onur Erbay, Hopi’nin bir yılda ulaştığı başarıda dört temel unsurun etkili olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Big data, geniş marka koalisyonu, Paracık, inovasyon ve teknoloji tutkusu Hopi’nin bugünkü başarısında önemli rol oynayan dört bileşen. Hopi, bu özelliklerinden aldığı güçle mobil tüketici teknolojileri alanının liderliğine oynuyor. Hopi’ye eklenecek mobil ödeme ve görüntü tanıma özellikleri bu anlamda bizim için son derece önemli adımlar. Daha uzun vadeli vizyonumuz ise Hopi’yi sesle komut alan tam bir yaşam asistanına dönüştürmek.”

Hopi kendi bilgi ve teknoloji ekosistemini yarattı
Hopi’nin müşteri ve markalara değer yaratmanın ötesinde önemli bir bilgi ve teknoloji üretim merkezi olduğunu da belirten Onur Erbay sözlerine şöyle devam etti:

“Bu bilgiyi ve teknolojiyi tek başımıza üretmiyoruz. Hopi büyürken çevresindeki bilgi ve teknoloji üreticilerini de büyütüyor. Biz bugün yazılım, görüntü tanıma, lokasyon verisi anlamlandırma, gerçek zamanlı kurgular oluşturma gibi pek çok alanda Türkiye’deki firmalardan, girişimlerden, hatta öğrencilerden destek alıyoruz. Dijital ve mobil teknolojiler alanında sürekli gelişen bir ekosistem yaratıyoruz. Böylece ülke gelişmişliğine de katkıda bulunmaya çaba harcıyoruz.”

Planlarda Hopi’yi yurt dışına açmak da var
En iyi “görüntü tanıma” teknolojisini Silikon Vadisi’nde aradık, Maslak İTÜ Teknokenti’nde bulduk diyen Cem Boyner şunları söyledi:

“Önce dünyanın en büyük şirketleri ile görüştük. Sonra Maslak’ta İTÜ’de pırıl pırıl 3 genç bulduk. Onlarda her şey var. Daha ucuz diye almadık, daha iyi diye aldık.  Dünya için sorun, sürdürülebilir büyüme. Türkiye için sorun, sıçrayarak farkı kapatmak. Tüm şirketlerin de başarılı olmak için sırtını bilgi ekonomisine ve inovasyona yaslaması gerekiyor. Biz de Hopi ile Türkiye’nin bu alanda fark yaratmasını sağlamayı hedefliyoruz.”

Hopi’yi yurt dışına açmanın da planları arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Cem Boyner, “Yurt dışında Hopi’yle ilgilenenler dünyanın 1,5 – 2 yıl önünde gittiğimizi söylüyorlar. Elimizdeki bu değeri, Türkiye’nin mobil icadı olarak yurt dışına açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Hopi’li sayısı kadar farklı Hopi olacak
İnovasyon ve teknolojiyle Hopi’yi geliştirirken Hopi’lilere sağladıkları değeri artırmaya devam edeceklerini vurgulayan Onur Erbay, “Üye sayımız yıl sonunda 5 milyona ulaşacak. Üye marka sayımız da 100’e yükselecek. Üç yılın sonunda ise Hopi’lilere 1 milyar Paracık kazandıracağız” dedi. 

Perakende sektörünün indirimlerden yorulduğunu söyleyen Cem Boyner şunları ifade etti: 

“İndirimle sağlanan tek seferlik temas yerine Hopi, Paracık sayesinde müşteriyle uzun süreli bir ilişki kuruyor. Hem müşteriye hem markaya kazandırıyor. Üstelik kişisel bir alışveriş deneyimi de sunuyor. Bir masanın etrafındakiler Hopi’lerini açsalar yüzde 70’i farklı bir Hopi görür. Yıl sonunda Hopi’li sayısı kadar farklı Hopi olacak.”

Akaryakıta giriyor, yeme içmede güçleniyor
Hopi, farklı sektörlerden üç yeni katılımla markalar koalisyonunu genişletmeye hazırlanıyor. BP ile birlikte akaryakıt sektörüne giren Hopi, TAB Gıda ile yeme içme sektöründeki varlığını güçlendirecek. TAB Gıda işbirliği sayesinde Hopi’liler Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro, Usta Dönerci’de Paracık kazanıp katlayabilecekler. Ev geliştirme perakendeciliğinde ise Koçtaş Hopi’nin üye markaları arasına katılacak.