Hop!Air France 50 euro’nun altında uçuracak

0
32

Air France Hop! markasıyla 50 euro’dan daha ucuz biletle iç hatlar uçuşları gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Air France’ın Paris Orly havaalanından olan iç hat uçuşlarının yanı sıra Hop!adlı bölgesel yan kuruluşunu da (Regionair, Britair ve Airlinair’le beraber) aynı çatı altında toplayan Hop!Air France adlı yeni marka, charter uçuşlar ve demiryolu ulaşımıyla rekabet etmeyi planlıyor. Şirket bu kapsamda yaza kadar 130 yeni hat açacak; bu uçuşlar özellikle Lyon ve Paris-Orly’den gerçekleştirilecek ancak aynı zamanda Nice, Toulouse, Bordeaux ve Marsilya’dan, Fransa’nın diğer şehirlerinden ya da sınıra yakın ülkelerden da uçuşlar sağlanacak.
 
Bu yeni yapı üç parçadan oluşuyor. Basic bölüm 49 euro’ya yalnızca gidişi kapsıyor. Koltukların en az yüzde 10’u bu fiyattan satılacak. Bu kategori için biletleri iade etmek ya da değiştirmek söz konusu olmayacak. Smart adlı orta kategoride ise yolcular uçağın içine bir adet valiz alma hakkına sahip olacak. Bu tarifede 50 euro karşılığı bileti değiştirmek mümkün.  Ve de en üst kategori Flex ise daha çok iş amaçlı seyahat edenleri kapsıyor. Bu kategoride biletler iade edilebiliyor ve değiştirilebiliyor.
 
Air France yetkilileri sektörde rekabetin yalnızca charter uçuşlardan kaynaklanmadığına dikkat çekiyorlar. Ucuz havayolları pazardan yüzde 6 oranında pay alırken, trenin payı yüzde 43,  arabayla ulaşımınki ise yüzde 17.