Hollanda Türkiye maç sonucu

0
66

Euro 2016 elemeleri A Grubu maçında TSİ 21:45’te başlayan Türkiye, Hollanda karşılaşması Bırak Yılmaz ve Sneider’in golleriyle 1-1’lik skorla berabere bitti.

Güçlü rakibi önünde 37. dakikada Burak Yılmaz’la öne geçen ay yıldızlı ekibimiz, 90+2’te Wesley Sneijder’in golüne engel olamayınca 1 puana razı oldu.

Maçın ilk 11’i
TÜRKİYE: Volkan Babacan – Gökhan, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner – Ozan, Mehmet Topal – Selçuk, Gökhan Töre, Volkan Şen – Burak Yılmaz

HOLLANDA: Cillessen, Wiel, Vrij, Martins Indi, Blind, Clasie, Nigel de Jong, Sneijder, Narsingh, Huntelaar, Afellay

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan Amsterdam Arena’da TSİ 21.45’te başlayan karşılaşmayı Alman hakem Felix Brych yönetti. Brych’in yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yaptı. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Mike Pickel’di.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde bugün oynanacak karşılaşmalar şöyle:

A Grubu:
Kazakistan-İzlanda
Çek Cumhuriyeti-Letonya
Hollanda-Türkiye

B Grubu:
İsrail-Galler
Andorra-Bosna Hersek
Belçika-Kıbrıs Rum Kesimi

H Grubu:
Azerbaycan-Malta
Hırvatistan-Norveç
Bulgaristan-İtalya

Karşılaşma öncesi A Milli Futbol Takımımız’ın eski teknik direktörü Guus Hiddink, sahaya çıkar çıkmaz önce Hamit Altıntop’un, ardından Emre Belözoğlu’nun yanına gidip, onlara ‘hoşgeldin’ dedi ve bir süre sohbet etti. Hiddink daha sonra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir araya gelip, sıcak görüntüler verdi.

Hollanda Milli Takımı’nın kaptanı Wesley sneijder ise karşılaşma öncesi seremonide Galatasaray’dan takım arkadaşları Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’a sarıldıktan sonra kenara gelerek, sarı kırmızılı kulübün masör Uğur Durul’a selam verdi.

Amsterdam Arena’nın ev sahipliği yaptığı müsabakada tribünlerde yer alan Türk taraftarlar, oyuncu isimlerinin anons edildiği sırada Hollandalı futbolcuları ıslıklarken, yalnızca 30 yaşındaki Sneijder’e ayrıcalık tanıdı.

Gurbetçi taraftarlar, futbol yaşantısını ülkemizde Galatasaray forması altında sürdüren deneyimli oyuncunun adı anons edilince alkış yağmuruna tuttu.