​Hollanda Türk otomotivcilerini yatırıma çağırıyor

0
69

Girişimciliği ve uluslararası yatırımları destekleyen Hollanda, KOBİ’lerden Fortune 500 liderlerine kadar pek çok yabancı şirketin ilgisini çekiyor. Şimdiye kadar 3 bin 300’den fazla şirketin uluslararası faaliyetlerini başlatmasına ve geliştirmesine olanak sağlayan Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA), Türk otomotivcilerini Hollanda’da yatırım yapmaya çağırıyor.

35 yıl önce kurulan ve Ekonomik İşler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA), Hollanda hükümetinin sağladığı olağanüstü destek ile global olma yolundaki Türk şirketleri için elverişli ve güçlü bir yatırım ortamı sağlıyor. Uluslararası ithalat sürecinde KDV erteleme, düzenli finans yönetimi, uygun vergi şartları, esnek iş gücü piyasası gibi pek çok avantajı bulunan Hollanda, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve uluslararası yatırımı düşünenler için de cazip fırsatlar barındırıyor. 

Hollanda’daki iş ve yatırım fırsatları konusunda her sektörden girişimciye danışmanlık hizmeti veren NFIA, şimdiye kadar Tesla, DAF Trucks ve TATA Steel gibi şirketlerin Hollanda’da operasyonlarını başlatıp geliştirmesine ve büyütmesine yardımcı oldu. Otomotiv sektöründe de sürdürülebilir bir yatırım ortamı sunan ve yerli otomobil üretimini destekleyen Hollanda, yatırım dostu kurumsal gelir vergisi sistemi, erişilebilir ve şeffaf vergi makamları, cazip inovasyon ve Ar-Ge teşvikleri ve yaygın antlaşma ağıyla Avrupa’daki en iyi ülkelerden biri. 

Hollanda, otomotiv sektörü içerisinde özellikle insansız araç denilen smart mobility, elektrikli araçlarda gerekli alt yapının sağlanması ve yakıt tasarrufu için hafif malzemeler konusunda yatırımcılara inovatif çözümler sağlıyor. 

Türkiye’den şimdiye kadar pek çok otomotiv yan sanayi ve yedek parça firmasının Hollanda’da faaliyete geçtiğini söyleyen NFIA Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu,”Türkiye aslında otomotiv ana ve yan sanayi bakımından önemli bir potansiyele sahip. Öte yandan son yıllarda ülkemizde otomotiv sanayinin her geçen gün geliştiğini görüyoruz. Bu nedenle sektörün lokaldeki bu potansiyelini Avrupa’ya taşıması ve gelişerek büyümesi için Hollanda birinci sınıf bir lokasyonda bulunuyor” dedi.

Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA Turkey) Hakkında
NFIA (Hollanda Dış Yatırım Ajansı), Hollanda Ekonomik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bir kuruluştur. NFIA yabancı şirketlere Hollanda’da uluslararası faaliyetlerini başlatmak, geliştirmek ve/veya yaygınlaştırmak gibi alanlarda yardım ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 35 yıl önce kurulan NFIA, aradan geçen süre boyunca yaklaşık 60 farklı ülkeden 3 bin 300’den fazla şirketin Hollanda’da uluslararası faaliyetlerini başlatmasına ve büyütmesine destek olmuştur. Merkezi Lahey’de bulunan NFIA’nın Birleşik Krallık’ta, Türkiye’de, Kuzey Amerika’da, Asya’da, Orta Doğu’da ve Brezilya’da ofisleri mevcuttur. NFIA ayrıca Hollanda Büyükelçilikleri, Başkonsoloslukları ve yurtdışında Hollanda hükümetini temsil eden diğer kurumlarla, ayrıca yerel paydaşlardan oluşan geniş bir sosyal ağ ile işbirliği içerisinde faaliyet gösterir.