​Hitachi Sosyal İnovasyon Forumu yapıldı

0
73

Hitachi’nin Avrupa genelinde Londra ve Berlin başta olmak üzere düzenlediği Sosyal İnovasyon Toplantıları’nın son ayağı olan İstanbul buluşması, yaklaşık 300 sektör lideri, profesyonel, kamu görevlisi ve akademisyeni bir araya getirdi.

Avrupa’da Sadece İngiltere ve Almanya’da gerçekleştirilen Sosyal Inovasyon Forumu’nun Türkiye’de 3. kez düzenleniyor olmasının Hitachi’nin bölgeye olan güveninin göstergesi olduğunu belirten Hitachi Türkiye Ülke Müdürü Erman Akgün, “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyüyen şehirleri enerji, ulaşım, sağlık, temiz su gibi alanlarda çeşitli sorunlar bekliyor. Bu sorunları nasıl çözdüğümüz dünyanın sürdürülebilirlik kaderini belirleyecek. Hitachi’nin denge anlayışı insanların refahını hedeflerken gezegenin sürekliliğini de sağlamaya yöneliktir. Bu da ancak Sosyal Inovasyon ile mümkündür” diye konuştu.
 
Akgün, “Sağlık alanında, MR, tomografi, ultrason gibi görüntüleme cihazlarımız 30 seneyi aşkın süredir Türkiye pazarında. Proton Işın Terapi Sistemlerini Türkiye’ye getirerek kanser tedavisinde ülkemize yeni bir soluk kazandırmak için görüşmelerimiz devam ediyor. 1964’ten beri sıfır ölüm ve yaralanma ile işletilen Japon Shinkansen hızlı tren teknolojisinin önemli oyuncusuyuz. Havaray ile gerçek toplu taşıma çözümlerini İstanbul’a kazandırmak istiyoruz” dedi.
 
Hitachi’nin İBB, TCDD, Sağlık Bakanlığı ve yerel belediyelerle işbirlikleri yürüttüğünün altını çizen Hitachi Türkiye Ülke Müdürü Erman Akgün, 2020 yılında enerjide, altyapı ve verimlilik gibi alanlarda 1.2 trilyon dolarlık sosyal inovasyon fırsatı olacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi.
 
Google Enterprise & Google for Work Türkiye Ülke Müdürü Alp Önder Güler, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Hitachi Data Systems EMEA Başkanı ve CTO’su Bob Plumridge, Hitachi Rail Europe Global CSO’su Shinya Mitsudomi ve Frost & Sullivan Ortağı John Raspin’in konuşmacı olarak katıldığı Forum’da Frost & Sullivan enerji, sağlık ve ulaşım konularındaki mega trendleri ortaya koydu.
 
2025’E KADAR 35 ‘MEGA ŞEHİR’ ORTAYA ÇIKACAK; BİRİ DE İSTANBUL
Dünyada 2025 yılına kadar, Mega Kent olarak tanımlanan, nüfusu 8 milyondan, GSMH’si 250 milyar dolardan fazla 35 Mega kentin oluşacağını belirten Frost & Sullivan’a göre bu kentlerin arasında İstanbul da yer alacak. Tüm dünyada 26 Tokyo, Seul, Amsterdam, Londra, Paris, Barselona, San Francisco gibi çoğunluğu Avrupa ve Kuzey Amerika’da yer alan mega kentler akıllı şehirler haline dönüşecek ve dünya ekonomisine bu şehirler yön verecek.
 
Toplumun genelini ilgilendiren konularla ilgili de gelecek tahmininde bulunan Frost & Sullivan’ın araştırma sonuçlarına göre; 2020 yılında dünya nüfusunun %55’ten fazlası kentlerde yaşayacak. Bu da sağlık hizmetleri, enerji, binalar, ulaşım ve yönetim sektörleri arasında bağlantının önemini ortaya çıkaracak.