Hilton İstanbul’da iş dünyasının nabzını tutuyor

0
33

Dünya kongre şehirleri arasında 2010 yılından bu yana ilk 10 sırada yer alan İstanbul, kongre şehri olma özelliğini her geçen gün geliştiriyor. 

Kongre turizminde ilk akla gelen otellerden biri de 2014 yılında kapılarını açan Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi..

Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center Genel Müdürü Remco Norden ile kongre turizmini masaya yatırdık.

Dünyanın birçok yerinde çalışmış biri olarak kongre turizmi alanında İstanbul’un önemine ilişkin değerlendirmede bulunabilir misiniz?
21 yıldır Hilton Worldwide otelleri bünyesinde çalışıyorum ve 8 yıl yönetici pozisyonunda görev aldım. Görev yaptığım tüm otellerde Istanbul her zaman rekabet içinde olduğumuz bir destinasyondu. Istanbul’un zengin bir kültürel mirası, çekici bir iklimi, iki kıtayı birleştiren önemli bir konumu var. Üstelik Türk Hava Yolları’nın artan uçuş noktalarıyla havayoluyla ulaşımı oldukça kolay hale geldi. Bu da demek oluyor ki İstanbul, küresel kongre turizminde her zaman büyük payı alabilecek bir pozisyona sahip. Bu durum aynı zamanda “en önemli destinasyonlar” yıllık raporunda İstanbul’u uzun süredir ilk 10’da gösteren ICCA raporuyla da onaylandı.

Kongre turizminin Türkiye’de geldiği noktayı değerlendirir misiniz? Hilton İstanbul Bomonti’nin bu alandaki hedefi nedir?
Hilton markasının dünyaca ünlü hizmet anlayışını İstanbul’un en hızlı büyüyen bölgelerinden biri olan Bomonti’ye taşıyan Hilton İstanbul Bomonti kongre turizminde ilk akla gelen otellerden biri oluyor. Istanbul pazarında bugüne kadar gerçekleşemeyen birçok prestijli uluslararası etkinlik ve kongreleri bünyemizde ağırlayarak sektörün de gelişmesine katkıda bulunduk. Böylelikle pazarda yeni bir talep oluşturduk. Türkiye dirençli ve zorluklar karşısında kendini yenileyebilen bir pazar. En önemlisi ise Türk insanının son derece misafirperver ve hoşgörülü olması. Dolayısıyla Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un sunmuş olduğu tüm bu güzellikleri güçlü bir sesle tüm Dünyaya duyurmaya devam edeceğine eminim.

Açıldıktan kısa süre sonra EMEA bölgesinde En İyi Performans Gösteren Otel ödülümüzü aldık. Hilton İstanbul Bomonti’de iki yıldır tüm ülkelerden konuklarımızı ağırlıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Tüm dünyadaki en önemli kongre, toplantı ve etkinlik otellerinden biri olan Hilton Istanbul Bomonti olarak, şık tasarımıyla birlikte üstün Hilton hizmetini Türkiye’ye böylesine büyük bir ölçekle sunuyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Şehrin zengin tarihi dokusu, ulaşım olanaklarının fazlalığı ve birçok kültürü bir arada bulundurması İstanbul’u vazgeçilmez yapıyor. İstanbul her geçen yıl daha büyük kongrelere ev sahipliği yapıyor. Artık Avrupa, Ortadoğu ve Asya Pasifik bölgesinden birçok organizasyon kongreler için İstanbul’u tercih ediyor.

Hilton Istanbul Bomonti 3500 metrekarelik Eforea Spa’sı, kapalı ve açık havuzları, 24 saat açık spor salonu gibi hizmetleriyle kişiye özel bir deneyim sunuyor ancak kongre ve büyük ölçekli etkinlikler işimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Hilton Istanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi, aynı anda 6,350 kişiyi ağırlayabilen kapasitesi ve İstanbul’un en büyük kolonsuz balo salonuna sahip olmasıyla büyük konferanslar ve etkinlikler için eşsiz bir seçenek. Hepsi son teknolojiyle donatılmış farklı boyutlarda 32 toplantı odamız var. İhtiyaç duydukları tüm hizmetleri tek bir çatı altında karşılayabildikleri için misafirlerimiz büyük ölçekli konferans ve etkinlikleri için Hilton Istanbul Bomonti’yi tercih ediyorlar. 

Otelin etkinlik alanları hakkında bilgi verir misiniz?
İstanbul’un en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti, 85’i suit 829 odası ve 12 bin m²’lik etkinlik alanıyla hizmet veriyor. Ödüllü GA Design of London firması tarafından tasarlanan otel, 34 katlı yapısıyla göz kamaştırıyor. Otel büyük konferans ve etkinlikler için benzersiz bir seçenek sunanarken İstanbul’un en büyük kolonsuz balo salonuna sahip. 80 kişilik şef kadrosu, yedi ayrı mutfağı sayesinde aynı anda 5 bin misafire hizmet verilebiliyor. Tüm gün yemek konseptiyle öne çıkan ve şef Yannis Manikis yönetimindeki The Globe restoran yerel ve uluslararası mutfaklardan oluşan geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Dört açık pişirme istasyonu olan The Globe’da geleneksel Türk mutfağı, Western Grill, Asya yemekleri’nin en leziz örnekleri sunuluyor. Otelin 34’üncü katında yer alan rooftop bar Cloud 34 ise,  olağanüstü İstanbul manzarası, zengin barı, özel kokteylleri ve zengin Sushi seçenekleriyle  şehrin en ilgi gören mekanlarından birini oluşturuyor. Açıldığımız günden bugüne dünya liderlerini ve iş dünyasının önemli isimlerini ağırladığımız dünya çapında etkinliklere başarıyla ev sahipliği yaptık. 

Türkiye’de yaşanan terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediği biliniyor. Kongre turizminde de aynı derecede etki hissedildiğini söylemek doğru olur mu?
Gururla söyleyebilirim ki 2015 otelimiz için tüm hedeflerimize başarıyla ulaştığımız bir sene oldu. Üstelik sadece satış hedeflerimiz değil aynı zamanda misafir memnuniyeti anlamında da Hilton Worldwide otelleri içerisinde en üst seviyede yer aldık. Tüm sene boyunca ağırlamış olduğumuz dünya çapındaki etkinliklerimizde iş dünyasından ve liderlerden birçok önemli ismi ağırladık. Bütün bu başarılarımızın sonucunda gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada birçok prestijli ödüle layık görüldük.

Son dönem yaşanan olaylar hepimizi üzüyor ancak İstanbul kongre turizminin bu dönemi atlatabilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Büyük çaplı global etkinliklerin hazırlık süreçleri etkinlikten birkaç yıl önce başlıyor, bu nedenle içinde bulunduğumuz sürecin uzun vadede çok etkili olmayacağı inancındayız. 80 milyon nüfuslu Türkiye’nin aynı zamanda oldukça büyük bir yerel kongre ve etkinlik potansiyeli var. Dolayısıyla Hilton Istanbul Bomonti olarak 2016’da üst düzey yerel ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağımız için heyecanlıyız.