Hedge fonları rublede yukarı yönlü pozisyon aldı

0
33

Hedge fonları, rublenin tüm zamanların rekor düşük seviyesine inmesinin ardından beş haftadan bu yana ilk kez Rusya parasında yukarı yönlü pozisyon aldılar.

New York’ta ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun açıkladığı verilere göre hedge fonları ve önemli spekülatörleri, 19 Ocak’ta sona eren haftada rublede 651 vadeli kontratta net uzun pozisyon aldılar. Bir önceki 5 işlem gününde ise 657 kontratta net kısa pozisyon alınmıştı. 

New York’ta Barclays Plc döviz stratejisti Juan Prada, “Bu durum, algıdaki bir değişiklikten çok sert bir düşüşün ardından gelen kar realizasyonu. Ruble, petrol ile yüksek bir korelasyon içinde ve eğer petrol düşmeye devam ederse, rublede tekrar düşüşe yönelik bir algı görebiliriz” dedi. 

Brent petrol, Ağustos ayından bu yana görülen en güçlü günlük yükselişini gerçekleştirerek Cuma günü yüzde 10 yükseldi.Petrol, 2016’da hala yüzde 14’lük bir kayba sahip olurken, Rus Rublesi Cuma günü yüzde 5.9 yükselerek 78.024 seviyesinden işlem gördü. Rublede 2016 kayıpları yüzde 6.4 seviyesinde bulunuyor.