​Gübretaş: Kuzey Afrika’da incelemelerimiz sürüyor

0
32

Gübretaş, Kuzey Afrika’da fosfat bazlı gübre tesisi yatırımı ile ilgili inceleme, araştırma ve değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

Şirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
“Şirketimizin yurtdışı yatırımları hakkında bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili olarak II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin “Geleceğe yönelik değerlendirmelerin kamuya açıklanması” başlıklı 10. maddesi gereği aşağıdaki hususları kamuoyunun bilgisine arz ederiz:

Gübretaş, fosfat bazlı gübre tesisi yatırımı ile ilgili olarak fosfat madeni açısından zengin kaynaklara sahip olan Kuzey Afrika ülkeleri üzerinde odaklanmış olup yatırım büyüklüğünün 500-700 Milyon USD büyüklüğünde ve %50-%50 ortaklık şeklinde olabileceği hususları değerlendirmelerimiz kapsamındaki muhtemel alternatiflerden biri olup 
bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerde kesin bilgiler şeklinde aktarılmıştır. Bahse konu yatırım ile ilgili Şirketimizin inceleme, araştırma ve değerlendirme çalışmaları hali hazırda devam etmektedir. 

Yukarıda ifade edilen fosfat bazlı gübre tesisi yatırımı ile ilgili Yönetim Kurulu kararı alınması, anlaşma yapılması vb. somut bir gelişme yoktur. Bahsi geçen yatırımla ilgili somut bir gelişme olması durumunda Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili tebliğleri çerçevesinde kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır.”