​GSK Global takımına Türk medikal direktör

0
101

GlaxoSmithKline (GSK) Klasik ve Yerleşik İlaçlar MENA/CIS/Rusya Bölge Medikal Lideri olarak görev yapan Dr. Burkay Adalığ, 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle global takıma Üroloji Medikal Direktörü olarak atandı. Kariyeri boyunca farklı medikal görevlerde bulunan Adalığ AİFD’de de İyi Tanıtım Uygulamaları ve Dijital İletişim İlkeleri’nin hazırlanmasında aktif rol almıştı.

Dünyanın önde gelen araştırmacı ilaç ve aşı firmalarından GlaxoSmithKline’nda (GSK) Ortadoğu ve Bağımsız Ülkeler Topluluğu (MENA/CIS/Rusya) Bölgesi Klasik ve Yerleşik İlaçlar Medikal Lideri olarak görev yapan Dr. Burkay Adalığ, 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle global takıma Üroloji Medikal Direktörü olarak atandı.

Global Üroloji Medikal Direktörü olarak daha önce Londra’ya atanan Türk direktör Dr İpek Demircan’ın global ekibinde yer alacak olan Dr Burkay Adalığ uluslararası kongre, uydu sempozyumları gibi bilimsel aktiviteleri, küresel danışma kurulları ve klinik çalışma planlamalarını yönetecek ve Avrupa medikal ekiplerinin de direkt kontağı olacak.

GSK kariyerine 2012 yılında Antiinfektifler / II-ID / Dermatoloji Terapi alanlarında MEA Bölge Medikal Direktörü olarak başlayan Adalığ, 2014 yılı itibariyla, CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgesinin de sorumluluğunu üstlenerek bölgesel çok kanallı bağlılık stratejisi ve MENA/CIS medikal kapasite ve yeterlilik geliştirme projelerinin liderliğini yürüttü. 2015 yılında, Klasik ve Yerleşik İlaçlar(C&EM) & Stiefel MEA/ CIS Bölge Medikal Lideri olarak atanan Adalığ, sorumlu olduğu ülkelerde global medikal stratejilerin ve yeni çalışma modellerinin başarılı bir şekilde uygulanmasında önemli bir rol oynadı.

İlaç sektöründe 15 yıllık deneyime sahip olan Dr. Burkay Adalığ, 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra anesteziyoloji ve reanimasyonuzmanlığı eğitimini takibenkariyerine Schering Alman İlaç’ta Nöroloji Ürün Müdürü olarak başladı. Adalığ, daha sonra Astra Zeneca’da psikiyatri ve nöroloji grubu Medikal Danışmanı olarak çalıştı, 2005 yılından 2011 yılına kadar da Boehringer Ingelheim Medikal Divizyon’unda görev yaptı. Üroloji ve solunum alanlarında Medikal Danışman ve Medikal Müdürlük görevlerini yürüttükten sonra Klinik Kalite ve İlaç Güvenliği bölümünü kuran Adalığ, GSK’ya katılmadan önce Bausch&Lomb’da Türkiye ve Ortadoğu Medikal Müdürü olarak görev yapıyordu.

Kariyeri boyunca Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nde de (AİFD) aktif olarak çalışan ve bir dönem İyi Tanıtım Uygulamaları (GPP) komitesi lideri olarak görev alan Adalığ, aynı zamanda AİFD İlaç Sektörü için Dijital İletişim İlkeleri’nin yazarlarından. Dr. Burkay Adalığ sektördeki uzmanlık alanları olan ilaç sektöründeki regülasyonlar, uyum, medikomarketing, sosyal medya, geleceğin medikal departmanları ve görevleri gibi konularda eğitimler veriyor ve sektör dergilerine de makaleler yazıyor.