Greenspan: ABD’de enflasyon sorunu geri dönecek

0
56

Eski Fed Başkanı Alan Greenspan, enflasyonun ekonomi için yeniden gündeme gelen bir sorun olduğunu ve bu duruma ilişkin daha fazla endişe edilmesi gerektiğini ifade etti.

ABD’de gıda ve enerji dışı tüketici fiyatları Şubat ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Ardı ardına ikinci ayda da artış kaydeden enflasyon, petrol fiyatlarının düşüş ve doların güçlkenmesinin ardından fiyat baskısının tekrar gündeme gelebileceğinin sinyalini verdi.

ABD’de Fed Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Çarşamba günü gösterge faizde değişikliğe gidilmemesine yönelik açıklama yaparken, geçtiğimiz aylarda enflasyonun artış kaydettiğini fakat piyasa bazlı enflasyon tedbirlerinin hala düşük olduğunu belirtmişti.

Greenspan, Perşembe günü Bloomberg Television ile gerçekleştirilen br mülakatta, “TÜFE ideal gösterge değil, hatta çekirdek enflasyonun bile kullanmak için ideal istatistik olduğunu söyleyemem. Fakat sanırım enflasyon sorununun geri döndüğüne tanık olacağız” dedi.

Greenspan, enflasyona ilişkin daha endişeli bir tavır alınması gerekip gerekmediğine ilişkin soruya ise, “Son derece fazla endişeli olunmalı” dedi.