Google Chromebit, 85 dolara TV’nizi bilgisayara çeviriyor

0
73

Google, televizyon ekranları ve monitörleri bilgisayara çeviren  flash bellek boyutlarındaki cihazı Chromebit’i satışa sundu.
Teknoyo’nun haberine göre, Asus ile birlikte geliştirilen Chromebit, HDMI girişi olan herhangi bir televizyon veya monitörü Chrome OS işletim sistemiyle çalışan bir bilgisayara dönüştürüyor. 2 GB’lik RAM’i ve 16 GB’lik dahili hafızası olan cihazın satış fiyatı ise 85 dolar oldu.
Yaklaşık 77 gram ağırlığında ve parmak boyutundaki Chromebit, Wi-Fi (802.11 ac) ve Bluetooth (4.0) desteği de sunuyor. İlk olarak ABD’de tüketicilere sunulan Chromebit’te, 1.8GHz Rockchip RK3288-C işlemci bulunuyor. ABD’de Amazon başla olmak üzere Frys ve Newegg gibi e-ticaret kanallarından satışa sunulan Chromebit, 12.2 x 3 x 1.7 cm boyutlarında.  Cihazın, televizyon ekranı veya monitörle bağlantısını sağlayan HDMI kablosunun uzunluğu ise 30 cm.

HDMI GİRİŞİYLE TV VE MONİTÖRE BAĞLANIYOR
Chromebit HDMI girişine takıldığı cihazı, kablosuz mouse veyakablosuz klavye ile bilgisayar olarak kullanmaya olanak sağlayan cihaz, Chrome OS işletim sistemli bir Chromebook’un sunduğu özelliklere televizyon veya monitör üzerinden erişme imkanı sağlıyor.
Turuncu, mavi ve gümüş renk alternatifleri bulunan Chromebit, TV veya monitörü bilgisayara çeviren şu an itibariyle piyasadaki en ucuz cihazlardan biri olma özelliğine de sahip. 
Chomebit’in pazardaki en güçlü rakibi olarak gösterilen Intel, bu yılın Nisan ayında TV ekranları ve monitörleri bilgisayara çeviren HDMI cihazı Intel Compute Stick’i 150 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunmuştu. Aradan geçen süre içinde bu cihazın fiyatı 115 dolara kadar indi.