Goldman: FED normalleşirse dolar yüzde 15 artabilir

0
32

Aralarında Robin Brooks’un da olduğu Goldman Sachs analistleri, hazırladıkları bilgilendirme notunda, dolar rallisinin bitişten uzak olduğunu ve eğer Fed, beklendiği üzere,politikasını normalleştirme doğrultusunda hareket ederse, doların mevcut seviyelerinden yüzde 10 ila yüzde 15 daha yükselebileceğini kaydetti.

Goldman analistleri, dolardaki yükselişin, normalleşmenin henüz yeni başlamış olmasından dolayı, bitişten uzak olduğunu kaydettiler.

Goldman Sachs, “Fed’in bugün, bu yıl üç ve 2017 yılında dört faiz artrımı anlamına gelen para politikasını normalleştirmeye devam etmek istediğinin işaretini vermesini bekliyoruz. Açıklamada ise risklerin ‘neredeyse dengeli’ olduğunu işaret edilebilir” dedi.

Goldman analistleri, doların G-10 ülkelerinin para birimleri karşısındaki güçlü seyrinin, para politikası farklılaşmasını yansıttığını ve bundan yön bulduğunu belirttiler.

Bilgilendirme notunda, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Nisan ayındaki toplantıda sıkılaştırma seçeneğini açık bırakabileceği beklentisi ile birlikte, toplantı sonucunun, piyasanın fiyatladığından daha şahin olmasının beklendiği kaydedildi.