Girişimciliğin kalbi Ankara’da atacak

0
54

Girişimcilik dünyasının yapıtaşlarından olan Ankara Startup Zirvesi bu sene Bilkent Üniversitesinde 27-28 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. Önceki yıllarda girişimcilik dünyasına tanıttıkları ile dijital ekonomi alanında öncü etkinliklerden birisi olan zirve bu sene mobil/web alanındaki girişimlerin yanı sıra enerji sektöründe de girişimlere ev sahipliği yapacak. 27-28 Şubat tarihleri arasında Bilkent Üniversitesinde gerçekleşecek, Connected2.me, oBilet gibi başarılı girişimlerin ilk kez tanıtıldığı bu platformda yeni girişimler birincilik için yarışacak. İzleyiciler ise bu büyük yarışmayı canlı izleme fırsatı yakalayacak.

1. Ankara Startup Zirvesinin birincisi olan ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başararak şirketini San Francisco’ya taşıyan ve Türkiye’deki yatırımcılardan 1,2 milyon TL’lik yatırım alan bir sonraki Connected2.me’ye canlı tanıklık edilebilir. Bu büyük zirvede yarışmayı göze alanlardansanız, http://ankarastartup.com/ adresinden başvurup, girişiminizi Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce kişiye ve yatırımcılara tanıtma fırsatına ulaşabilirsiniz.

Bu yıl Ankara Startup Zirvesinde sizleri neler bekliyor olacak ?
Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından aldığı yüzlerce başvuru arasından Bilkent Cyberpark ve Türkiye’nin saygıdeğer yatırımcıları tarafından seçilen 8 girişimin yarışacağı zirvede yeni bir oBilet veya Connedted2.me’nin doğuşuna canlı tanıklık edilebilir. Enerjisa’nın Startup yatırımcısı olarak ilk kez konum alacağı zirvede Endeavor, Vestel Ventures, 500 Startups, Buran Venture Capital, Revo Capital gibi fonların yanısıra BIC Angels, Galata Business Angels, TR Angels gibi birçok melek yatırım grubu da yer alacak.

Ekosisteme kazandırdığı girişimleri ile internet sektörünün gelişmesine katkı sağlayan Ankara Startup Zirvesi bu sene konferans ve panelleri ile birlikte girişimciliği A’dan Z’ye özetleyecek nitelikte olacak. Birçok alanda sürekli gelişen inovatif fikirler ve yenilikçi bakışların tanıtılacağı zirve sadece girişimci dünyasından değil aynı zamanda kurumsal dünyanın inovasyon alanlarından da birbirinden değerli konuklar ağırlayacak.

Ankara Startup Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Şamil Abat, kurumsal dünya ile girişimci dünyanın buluşacağı Ankara Startup Zirvesinde temel amacın ülkeye girişimcilik vizyonunu kazandırmak olduğunu belirtti. Girişimcilik sektörü iki gün içerisinde birçok farklı sektörden gelen değerli konuklar tarafından özetleneceği ve girişimciliğin bir bütün olarak görülmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Abat, Ankara Startup Zirvesinin kimsenin kaçırmaması gereken bir buluşma olduğunu belirtti. Genel Koordinatör Alparslan Çelimli ise içeriğe ilişkin şunları ekledim: İlk gün enerji, finans ve danışmanlık sektörlerinde inovasyonun yerinden Türkiye’nin teknoloji üretimi ve potansiyeline; e-ticaretten sağlıkta dijitalleşme ve giyilebilir teknolojiye kadar birçok konu alanında uzman konuşmacılarca anlatılacak; 2. gün ise gerek paneller gerek startup sunumlarıyla ülkeye katma değer sağlayacak yeni projelere öncü olacak. Ülkemizin Discover the Potential misyonunda önemli bir yerimizin olduğunu düşünüyor, Feel The Potential diyoruz.

Enerji sektörününden Yetik Kadri Mert (Enerjisa CEO), sağlık sektöründen Gökhan Salmanoğlu (Pfizer Avrupa Pazarlama Koordinatörü), teknoloji sektöründen Metin Salt (Vestel Arge Genel Müdürü), e-ticaret sektöründen Burak Ertaş (CEO sahibinden.com) gibi birçok ismi ağırlayacak zirvede daha detaylı bilgiye ulaşmak için http://ankarastartup.com/ adresini ziyaret edebilebilir.