Getir’den İstanbul’da dondurmalı tanıtım kampanyası

0
518

Bitaksi’nin kurucusu Nazım Salur, yeni girişimi Getir ile de son derece iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Getir’in Algida ile işbirliği içinde geliştirdiği kampanya ile, Getir üzerinden üç günde 50 bin dondurmanın dağıtılması planlanıyor. Salur, “Getir, müşteri alışkanlıklarını tamamen değiştirecek. Tüm İstanbul’la tanışmak için böyle bir kampanyaya imza attık” diyor. 26 Ağustos’ta başlayan ve 28 Ağustos Cuma günü tamamlanacak olan kampanyada dondurmaların dağıtımı 13.00 ile 24.00 arasında gerçekleşecek.

Yaklaşık 200 çeşit günlük ihtiyaç ürününü 7/24 istenilen noktaya ortalama 10 dakikada getiren akıllı telefon uygulaması Getir, BiTaksi’nin trafik verisinden oluşturulan büyük veri havuzunun olanaklarını bu şeklide genişletmiş olacak. Üç günde 50 bin dondurma dağıtmak Getir için önemli bir yoğunluk testi de oluşturacak.

Yeni ekonomi şirketlerinin bilinirliklerini artırmak için bu tür kampanyalar geliştirmesi alışıldık bir durum yaratmaya başlıyor. Geçen haftalarda Uber de Türkiye’de uygulamasını indirenlere dondurma göndermişti ancak Getir’in kampanyası bunun yaklaşık 100 katına ulaşma planı ile dikkat çekiyor. 

Getir sistemi için geliştirilen içine soğutucu yerleştirilmiş Doblo’lar, bozulabilecek ürünlerin bu sistem içinde önemli yere sahip olacağına işaret ediyor. Ancak bu konunun, Algida gibi FMCG şirketlerinin de gündeminde yer alması daha dikkat çekici bir nokta. Adıma gönderilen dondurmaların kurye ile adresime ulaştırılmasında; Algida’nın, dondurmaların erimesini 45 dakika boyunca engelleyen özel taşıma çantalarının kullanılması dikkat çekiciydi.


Elektronik ticaretin gelişmesi ve perakendede tüketicilerin krallığının güçlenmesi, müşteri deneyimini iyileştirmeyi her iki taraftaki şirketler için daha yakıcı bir zorunluluk haline getiriyor. Bu dünyada “click&collect”e kadar uzanan geniş bir yelpazede müşteri etkileşimi ve ürün teslimatı seçenekleri ile tanışmaya hazır olmanızda yarar var. Tabii daha tanışmadıysanız.