General Electric’in Alstrom anlaşmasına AB’den onay

0
34

General Electric Co. (GE), varlık satış taahhüdünün ardından Alstrom anlaşması için Avrupa Birliği’nin (AB) onayını aldı.

Bloomberg’ün haberine göre, General Electric Co., Alstom SA’nın enerji işletmesinin çoğunu satın almak için AB’nin onayını aldı. Böylece şirketin CEO’su Jeffrey Immelt’in GE’yi sanayi köklerine geri döndürme çabaları desteklenmiş oldu.

Avrupa Komisyonu konu ile ilgili, “GE’nin gaz-türbini varlıklarını İtalyan rakibi Ansaldo Energia SpA’ya satma taahhüdü vermesi, plan ile ilgili antitrust endişelerinin yatışmasına yardımcı oldu” açıklaması yaptı.

AB’nin onayı GE’nin önündeki büyük bir engelin kalkmasını sağladı. GE böylece Immelt’in planlarında merkezi bir yer alan satın alımı tamamlamaya bir adım daha yaklaştı. CEO Immelt, şirketi imalat birimleri etrafında yeniden şekillendirmeyi planlıyor ve finanstan uzaklaştırmaya çalışıyor. 2001 yılın Avrupalı regülatörler şirketin Honeywell International Inc.’i devralmasını engellemişti. Bu başarısızlık değerlendirmesi aylardır süren Alstrom anlaşmasını uzun bir süre gölgeledi.