Geleceğin zirvelerine, profesyonel imza

0
79

2015 yılında DataExpert ve Fortune Türkiye işbirliği ile fonksiyonel liderleri ön plana çıkarmak amacıyla başlatılan liderlik zirveleri ve araştırmalar serisine 2018 yılında bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su ve 50 CHRO’su araştırmalarına Türkiye’nin En Etkin 50 CMO’su araştırmasıyla devam edilecek. DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya ve Fortune Türkiye Dergisi Yayın Direktörü Cüneyt Toros, 2018 hedefleri anlattı. 

2015 yılında başlayan DataExpert-Fortune Türkiye işbirliği, aradan geçen sürede sektörü CFO Summit ve CHRO Summit ile buluştururken, bu alanda hazırlanan araştırma ve listelerin önemini bir kez daha gündeme taşıdı. Fortune Türkiye’nin globalde yayınladığı listelerle kazandığı profesyonellik ve prestij, İK ve danışmanlık alanında bir başka profesyonel ve prestijli marka DataExpert ile son iki senedir sektörde ses getiren işlere imza atılmasını sağladı. Özellikle orta ve üst düzey yönetici atamaları konusundaki deneyimi ile sektördeki varlığını güçlü kılan DataExpert, yılda 100-150 arası üst düzey yönetici ataması gerçekleştirerek, iş ortağı olduğu organizasyonların vizyonlarını gerçekleştirmelerini sağlıyor. DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, “1995 yılından bu yana Türkiye’de ki en köklü yönetici araştırma şirketlerinden birisi olmanın yanı sıra, 3. Köprüden, 3. Havalimanına kadar, Türkiye’de kendi alanlarında lider olan birçok kuruluşun yönetici araştırmasını gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız işler neticesinde iş dünyasının nabzını yakından tutuyoruz. Son iki senedir de Türkiye’deki fonksiyon liderlerine önem atfetmek üzere Fortune Türkiye ile beraber liderlik zirveleri ve araştırmalar serisini başlattık. İş dünyası liderleriyle sektör temsilcilerinin bir arada deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyoruz” diyor. En Etkin 50 CFO ve En Etkin 50 CHRO listeleri ile Fortune Türkiye’nin farklı listeleri yayınlayarak bir ilke imza atıldığını söyleyen ve yepyeni araştırmalara liderlik etmek için yola çıktıklarına değinen Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros ise “Dünyada gündem hızla değişiyor. Birbirine benzeyen organizasyonlardan sıyrılmak ve farklı bir şeyler söylemek gerek. Özellikle de gündeme dünya perspektifinden bakabilmek çok önemli. DataExpert ile beraber düzenlediğimiz zirvelerde trendleri takip ediyoruz. Birbirinden ilginç konularla, etkili konferanslarda yenilikçi anlayışımızı lanse ediyoruz. Bu da bizi büyüten ve geliştiren bir durum. Bundan sonra da gelecek öngörüsüyle hareket eden ve ilkleri gündeme getiren işlerle yola devam edeceğiz” diyor.
 
En Etkin 50 CFO Araştırması & CFO SummIt
DataExpert-Fortune Türkiye işbirliğiyle çıkılan yolda ilk kez 2016 yılında Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su araştırması yayınlandı. Araştırma, CFO’ların yükselen değerine dikkat çekebilmek ve CFO kavramının önemini yerleştirebilmek amacıyla yapıldı. İş dünyasının en önemli fonksiyonel liderleri arasında yer alan Türkiye’nin En Etkin 50 Finans Yöneticisi belirlendi. En Etkin 50 CFO listesinin ikincisi ise Mayıs 2017’de açıklandı. Listelerin ve CFO Zirvelerinin iş ve ekonomi dünyasına kattığı değerle ilgili olarak Altunkaya, “2016’da ‘En Etkin 50 CFO’ listesi, şirket yönetiminde CFO fonksiyonunun önemi ve CFO liderliğinde etkin finans yönetiminin şirket başarısına katkısını anlatmayı amaçlıyordu. 2017’de ise finansal ve politik belirsizlik ortamlarında CFO’lar ve performansları konusu ön planda yer aldı” derken, En Etkin 50 CFO araştırmasının geleneksel hale geldiğini, CFO Zirvelerinin Türk iş dünyasında etkin ve etkili organizasyonlar olarak ses getirdiğini söylüyor. Altunkaya, CFO Summit 2017’yi yaklaşık 400 katılımcının izlediğini, bu Zirve’nin yaklaşık 500 milyar doların üzerinde bütçeyi yöneten yöneticilerin buluştuğu ortak bir platform olarak adından söz ettirdiğine dikkat çekiyor ve listelerin başarısını 2016 50 CFO listesinin açıklanması sonrasında listede yer alanların yüzde 10’unun terfisinin gerçekleşmesi ile açıklıyor.
 
En Etkin 50 CHRO Araştırması 
DataExpert ve Fortune Türkiye işbirliğinde ilk kez gerçekleştirilen araştırmalardan biri de Türkiye’nin En Etkin 50 CHRO’su araştırması oldu. İş dünyasında İK departmanlarının şirketlerin en önemli karar mekanizmalarından biri olduğu düşünüldüğünde, İK’da yaşanan devrimi En Etkin 50 CHRO araştırması ile CHRO Summit’e taşıdıklarını söyleyen Altunkaya, CHRO Summit’in önemini şöyle vurguluyor: “KOBİ’lerin büyümesi ve organize hale gelmesi, dünyada ve ülkemizdeki birleşme ve satın almalar, Türk iş dünyasında bireylerin çalışma şekillerinin ve organizasyonların değişmesini zorunlu kıldı. Artık İK birçok organizasyon içerisinde üst düzey yönetim pozisyonu haline dönüşmekle kalmayıp, şirket stratejisinde etkin konuma sahip. Biz de bu potansiyeli ve değişimi görerek, Türkiye’nin İK Liderlerini CHRO Summit’te bir araya getirdik. Onların deneyimlerinden yararlandık.” 
 
En Etkin 50 & C-SummIt 2018 Takvimi
Liderlik araştırmaları serisi 2018’de “En Etkin 50 CHRO” araştırması ile başlayacak.  Sonuçlar 1 Şubat’ta Fortune Türkiye’de açıklanacak. Listeye giren isimler ödüllerini 15 Şubat’ta NN Hayat Emeklilik, Sodexo ve Turkcell ana sponsorluğunda Hilton Istanbul Bomonti Hotel’de düzenlenecek CHRO Summit 2018’de alacak. Serinin 2.si Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su araştırması ile devam edecek. Sonuçlar 1 Mayıs’ta Fortune Türkiye’de açıklanacak. Ödüller, 15 Mayıs’ta Hilton Istanbul Bomonti Hotel’de düzenlenecek CFO Summit 2018’de alacak. Bu iki önemli Zirve’nin ardından 2018’de ilk kez Türkiye’nin En Etkin 50 CMO – Chief Marketing Officer (Pazarlama Yöneticisi) araştırması yayınlanacak ve ödül töreni yılın son çeyreğinde planlanan CMO Summit 2018’de gerçekleşecek. Bu alandaki fonksiyonel gelişime bakarken, ticaret ortamı geliştikçe pazarlamanın da kurum çapında stratejik bir disiplin olmaya doğru geliştiğini söylemek mümkün ve bu noktadan hareketle CEO ve yönetim katının stratejik bir CMO´ya gereksinimleri var. Bu da pazarlamanın, yönetim katında bir CMO tarafından temsilini zorunlu kılıyor. 

Altunkaya ve Toros, bu işbirliğinden doğacak güçle gelecek dönemdeki en büyük hedeflerinin, “Türkiye’nin En Etkin 50” listeleri serisinde yeni araştırmalar yapmak ve bu özel araştırmalarla markalaşarak henüz adı konmasa da Türkiye’nin Liderler Platformu’nu hayata geçirmek olduğunu söylüyorlar. DataExpert-Fortune Türkiye işbirliği ve BMI organizasyonuyla gerçekleşecek Zirveler, şimdiden sektörü geliştiren ve dünyaya farklı bir perspektiften bakılmasını sağlayacak, değişimi yakalayan etkinlikler olarak dikkat çekecek.