“Geleceğin Mısır’ı” Kongresi

0
17

Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib, Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen “Geleceğin Mısır’ı” başlıklı ekonomi kongresinin kapanışında yaptığı konuşmada, “Kongrede 36,2 milyar dolar değerinde doğrudan yatırım hacmini, 5,2 milyar dolar uluslararası kurumların ve fonların finansmanını kapsayan, 18,6 milyon dolar değerinde ise özel sektör finansmanıyla yapılacak projelerle ilgili toplamda 60 milyar dolar değerinde uluslararası anlaşma ve proje imzalandı” dedi.
 
Katılımcı dost ülkelere teşekkür eden Mihlib, kongrenin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, alınan kararların uygulanma sürecini takip etmek üzere bakanlardan oluşan bir komitenin görevlendirildiğini kaydetti.
 
Mihlib, ülkenin yolsuzluklardan temizlenmesi ve hedeflerini gerçekleştirmesi konusunda hiç bir ihmalkarlığa göz yumulmayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Terörle mücadele konusunda ordu ve polis teşkilatımız yeterli güce sahip. Vatanımızı tüm saldırılara karşı müdafaa edeceğiz. Bu noktada karalamalardan uzak, yapıcı ve yerinde olan eleştirilere açığız.”
 
Ülkeye uluslararası yabancı yatırımların çekilmesi hedefiyle düzenlenen “Geleceğin Mısır’ı” başlıklı ekonomi kongresi, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası şirket yetkilisinin katılımıyla cuma günü başlamıştı.