‘Geleceği inşa edecek bir koalisyona ihtiyaç var’

0
35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, seçim sonrasında meclisin toplanması, milletvekillerinin yemin etmesi, meclis başkanının seçilmesi, son alarak meclis başkanlık divanının oluşumunun yakından takip edildiğini ifade etti.

Dün teamüllere uygun olarak en çok oy alan partinin genel başkanı ve mevcut Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevini verdiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Sayın Davutoğlu’na yapacağı hükümet kurma görüşmelerinde şimdiden başarılar diliyorum. Temennim, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların hassasiyetine uygun şekilde yeni hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Bu konuda tüm partilere sorumluluk düşüyor. Bugün tüm Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var. Böyle bir uzlaşma sağlanamadığı takdirde, her zaman ifade ettiğim gibi çözüm merci neresidir? Yine millettir. Millete gidilecek, ‘Madem ki siz parlamentoda bu işi çözemediniz, o zaman millet olarak biz çözeceğiz’ diyecek.”