Galaxy S6’dan umduğunu bulamayan Samsung zor durumda

0
34

Samsung, iyi dizayn edilmiş son amiral gemisi telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’den çok umutluydu; fakat tahmin ettiği gibi olmadı.

Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı’nın verdiği bilgilere göre, Samsung’un geçen ay satışa çıkan yeni telefonlarından 10 milyon ünite sevk edildi. Bu sayı Samsung’un eski telefonu Galaxy S5’in eşit zaman aralığında satılan miktarından daha az. Samsung, Galaxy S5’i çıkardığı ilk ayda 11 milyon satmıştı.

Bu açıklamadaki önemli nokta verilerin sevk edilen ürün sayısı olması. Galaxy S6’nın satış rakamlarına ait kesin bir bilgi henüz verilmiş değil.

Samsung bu yıl da geçen yıla benzer zorlanmalar yaşıyor. Xiaomi gibi şirketlerin Samsung’un yaptığı telefonlar kadar iyi sayılabilecek Android telefonlar üretmesi ve müşterilerin özellikle dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından biri olan Çin’de bu ürünleri almayı tercih etmesi satışları kötü etkilemişti.

Diğer yandan Apple’ın büyük ekrana yönelmesi ve geçen yıl çıkardığı büyük iPhonelarla pazarın trendini yakalaması Samsung’u vurmuştu.

Son gelir raporlarına göre Samsung’un karı geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30 düştü. Galaxy S6 satışları açıklanan son çeyrek rakamlarına yansımamıştı. İyi tasarlanmış, kolay kullanım sunan son amiral gemisi Galaxy S6’ların ikinci çeyrek sonuçlarında karı olumlu etkilemesi beklenirken gelen sevkiyat rakamları iyi sinyaller vermemeye şimdiden başladı. Samsung, kendini diğer ucuz Androidlerden farklı kılmak için yeterli çaba göstermese de Galaxy S6 iyi yorumlar almıştı.