Galaxy S6 Samsung’u kurtaramadı

0
64

Samsung yeni telefonu Galaxy S6 ve S6 Edge’ye bu kadar güvenerek yanlış bahis oynadı. Samsung’un açıkladığı sevkiyat rakamlarına göre Galaxy S6 ilk ayda 10 milyon ünite sevk edildi. Business Insider’a göre önceki telefonu Galaxy S5’n ilk aydaki sevkiyatıysa 11 milyondu. 

Apple’ın sevkiyat ve satış rakamlarının beklenmeyen oranda yüksek gelmesi, geçen yıl Çin’de satışları yüzde 50’den fazla düşen şirkete bu yılki en büyük darbe oldu. 

SAMSUNG S6 NEDEN TUTMADI?
Samsung geçtiğimiz Nisan ayında çok güvendiği S6 serisini satışa çıkardı. Yeni telefonlar, eski plastik tasarımdan farklı olarak metal dizayn edilmiş, Edge modeliyle kenarları eğimli görüntü yaratılarak dikkatleri çekmek amaçlanmıştı. Dizayn konusunda kaliteyi arttıran Samsung, su geçirmeme özelliğini bu teleofnlarında dışarıda bırakarak eski müşterilerini hayal kırıklığına uğratmıştı.

Yatırım bankası Oppenheimer tarafından yapılan araştırmada, Samsung’un yeni telefonlarıyla beklediği ilgi görememesinin sebebinin yazılımda herhangi bir değişikliğe gitmemesi olarak belirtiliyor. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge ile kullandığı malzemenin kalitesini arttırıp, dizaynı güzelleştirirken, yazılım anlamında eski telefonlarından farklı kılacak bir geliştirme yapmadı. Böylece eski Samsung kullanıcıları yeni telefonları almak için bir sebep göremedi. Büyük ekran opsiyonu için tercih edilme avantajını da Apple’ın iPhone 6’larına kaptıran Samsung’un müşterilerin gözünde bir ayrıcalığı kalmadı. 

Sonuç olarak Apple yükseldikçe, Samsung düştü.

APPLE 1 NUMARA
Mayıs ayının başlarında araştırma şirketi IDC’nin yayınladığı raporda Samsung’un Çin pazarında ne kadar sert bir yaşadığı da gözler önüne serildi.

Dadaviz’den Leon Markavi’in hazırladığı grafikte durumum vahimliği daha çarpıcı olarak görülüyor.
SADECE SAMSUNG DEĞİL
Oppenheimer sorunun sadece Samsung’da değil tüm Android ekosisteminde olduğunu belirtti. Android’in geçen 9 ay içinde iPhone’a karşı rekabet edebilecek bir özellik sunmaması tüm Android yazılımlı telefon üreticilerini etkiledi. Oppenheimer’a göre henüz Android kullanan ve iPhone’a geçmeyen müşterilerin bir çoğunun sebebi de maddi. Araştırma şirketi, eğer maddi imkanları uygun olursa kullanıcıların Apple’a kayacağına kesin gözle bakıyor.