Galatasaray hisselerinde şaşırtan yükseliş

0
30

Güne sakin seyirde başlayan Galatasaray hisseleri ikinci seansta gelen alım dalgasıyla günü yüzde 11 üzeri primle kapattı. 

Galatasaray hisselerindeki sert yükseliş sonrası Borsa İstanbul’un devre kesici uygulaması devreye girdi. Galatasaray hisseleri günü yüzde 11,26 oranında değer kazancıyla 21,64 TL’den kapattı. 

Galatasaray hisselerindeki hareketi yorumlayan Global Menkul Strateji Kıdemli Müdürü Gökhan Uskuay, 6 Nisan tarihinden bu yana Galatasaray hisselerinde yaşanan yükselişe dikkat çekti. 

Basında yer alan Galatasaray yönetiminin Mecidiyeköy’de yaptırdığı oteli satacağına ilişkin haberlerin hisse fiyatındaki harekette etkili olabileceğini kaydeden Uskuay, kiralama yerine satış haberiyle tahtanın hareketlendiğini belirtti. Uskuay, söz konusu satışın kulübü rahatlatacağını vurguladı. 

Yiğit Şardan: Galatasaray acilen satılmalı
Galatasaray’ın eski yöneticisi Yiğit Şardan, Telegol programında yaptığı açıklamada “Galatasaray’ın futbolda başarılı olması için büyük bir gruba Sportif AŞ’yi satması gerekir. Katarlı olur, Rus olur, Kazak olur fark etmez. Böyle bir gruba devredilmesi lazım” dedi.

Sarı kırmızılı kulübün üyeliğini halka açması gerektiğini ifade eden eski yönetici, “Yapılması gereken Galatasaray’ın üyeliğini açması, çok düşük rakamlarla üyelik yapması ve en az 300-500 kişiyi kaydedip 100 milyon dolar civarı nakit üretmesidir. Gelir sermayesi olan bir grupla da futbolu yönetip, Galatasaray’ın sevgi sermayesini de ekleyerek bunu başarıya çevirmesi gerekir” değerlendirmesini yaptı.