Fransa’dan Renault’ya kötü haber

0
40

Fransa’da Ekonomi Bakanlığından, Haksız Rekabetle Mücadele ve Tüketiciyi Koruma Kurumunun (DGCCRF), Renault’un ürettiği dizel araçların hava kirliliğine yol açtığına dair hazırladığı raporun, savcılığa  gönderildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, DGCCRF’nin Renault’un ürettiği  dizel motorlarla ilgili bulguların sonuçlarının Nanterre savcılığına gönderildiği  belirtilerek, “Bundan sonra, şüpheli ihlallerle ilgili olarak ne yapılacağına  artık mahkemeler karar verilecek” ifadelerine yer verildi.

Dizel motorların emisyon testlerinde Renault’un  manipülasyon yaptığı  şüphesi bulunduğu kaydedilen açıklamada, DGCCRF’nin diğer ismi verilmeyen  otomobil üreticileri ile ilgili soruşturmasının ise sürdüğü bildirildi.

Renault Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn tarafından akşam  saatlerinde yapılan açıklamada ise Renault Grubunun, Fransız ve Avrupa yasa ve  kurallarına saygı gösterdiği belirtilerek, ‘’Renault araçlarının hepsi, her zaman  yasa ve kurallarla uyumludur ve yürürlükteki normlara uygundur. ifadeleri  kullanıldı. Açıklamada, Renault araçlarının hava kirliliği yaratmadığına dair  hileli yazılım yapılmadığı savunuldu.

Fransa’da daha önce Alman Volkswagen firmasına yönelik, emisyon  testlerinde manipülasyon yapıldığı şüphesiyle soruşturma açılması talep  edilmişti.