Fransa’da köpekler fişlenecek

    0
    36

    Fransa’da bir belediye başkanı, şehrindeki köpeklerin DNA örneklerini alacak ve sokaklardaki köpek pislikleriyle karşılaştırarak köpek sahiplerine ceza verecek.

    Ülkenin güneyinde yer alan Beziers kenti, sokakları temiz tutmak için ilginç bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor.
    Kentin Belediye Başkanı Robert Menard, Europe1 radyosunda katıldığı bir programda, şehirdeki her köpeğin tek tek DNA örneklerinin alınacağını ve örneklerin sokaklardan toplanan köpek pislikleriyle karşılaştırılacağını söyledi.

    Menard, şehir sakinlerinden sokaklardaki köpek pisliğine çözüm bulunması konusunda birçok talep geldiğinin altını çizerek bundan sonra sokakları kirletenlere göz yumulmayacağını dile getirdi.

    Şehirde yaklaşık bin 300 köpek olduğu tahmin edilirken sahipleri köpeklerini belirlenen veterinere götürerek DNA örneği bırakacak. DNA örneği vermeyen köpek sahipleri ise 38 euro para cezasına çarptırılacak.

    Köpeklerinin pisliğini sokakta bırakanlar, bu DNA örnekleri sayesinde tespit edilecek ve 450 euroya kadar para cezası alabilecek.

    Uygulamanın belediyeye yıllık 50 bin euroya mal olması beklenirken köpek pisliklerini temizleyen motorize ekiplerin ise yıllık maliyetlerinin 70 bin eurodan fazla olduğuna da dikkat çekildi.

    Avrupa’da İtalya ve İspanya’da hayata geçirilen ancak Fransa’da ilk kez denenecek uygulama 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girecek.