2018’in en büyük 5 marka hatası

0
293

Starbucks

Nisan ayında ABD’nin Philadelphia şehrindeki bir Starbucks şubesinde iş ortaklarını beklemekte olan iki siyahi gencin alışveriş yapmaksızın lavaboyu kullanmak istemeleri üzerine çıkan tartışma sonucu mağaza çalışanlarının polis çağırması ve gençlerin “özel mülke izinsiz girme” suçlamasıyla gözaltına alınmaları, Starbucks’ın başını bir hayli ağrıtmıştı. Olayın ardından Starbucks sosyal medyada olumsuz eleştirilere maruz kalmış, BrandIndex araştırmasına göre markanın müşteriler nazarındaki algısı son 10 yılın en düşük seviyesine gerilemişti.
Yaşananlardan ötürü Starbucks CEO’su Kevin Johnson özür dilemişti ama markanın telafi çabaları bununla da sınırlı kalmamıştı. Zira kahve zinciri 29 Mayıs tarihinde ABD’deki 8 binden fazla şubesini kapatmış ve yaklaşık 175 bin personeline ırk ayrımcılığı konusunda eğitim vermişti.

Papa Johns

2018’de başı ağrıyan bir diğer marka da Papa John’s’du. Zira Papa John’s Kurucusu ve CEO’su John Schnatter, markanın reklam ajansıyla yaptığı bir görüşmede siyahileri hedef alarak “zenci” kelimesini kullanmış ve ırkçı yorumlarda bulunmuştu. Schnatter’ın bu davranışları sosyal medyada tepki görünce Papa John’s’un satışları kısa sürede yüzde 10,5 gerilemiş, Schnatter da istifa etmek zorunda kalmıştı.
Papa John’s durumu toparlamak adına sonraki günlerde çalışanlarına ırkçılık karşıtı eğitimler sunmuş ve işe alımlarda çeşitliliğe daha fazla dikkat etmeye başlamıştı.

Victoria’s Secret

Her yıl düzenlediği defileleriyle gündeme gelen Victoria’s Secret bu yıl ana şirketi L Brands’in CMO’su Ed Razek’in Vogue’a verdiği röportajla tepki çekti. Söz konusu röportajda kendisine Victoria’s Secret defilelerinde trans ve büyük beden modellerin yer alması hakkında ne düşündüğü sorulan Razek, ” Trans ve büyük beden modeller defilede yer vermeli miyiz? Hayır. Öyle yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, hayır. Neden? Çünkü bu gösteri bir fantezi. 42 dakikalık özel bir eğlence. Gerekçesi bu” yanıtını vermişti.
Razek’in açıklamalarının ardından markanın olumsuz tepkilerle karşılaşması uzun sürmedi. Hisseleri halihazırda pek parlak bir performans sergilemeyen marka, daha sonra CEO değişikliğine gitti.

KFC

Her şeyini tavuk üzerine inşa eden bir restoran zincirinin başına asla gelmemesi gereken şey, yılın ilk aylarında KFC‘nin başına gelmişti. Markanın Birleşik Krallık’taki restoranlarının yaklaşık yüzde 80’i, lojistik tarafında yaşanan sorunlardan ötürü tavuksuz kalmıştı.
Marka olayı geçiştirmek yerine açık davranmış ve sosyal medya aracılığıyla müşterilerinden özür dilemiş ti. Her ne kadar kimilerinin sinirleri yatışmamış olsa da, marka kısa süre sonra K, F ve C harflerinin yerlerini muzip bir dokunuşla değiştirdiği ilanıyla hatasını telafi etmeyi başarmıştı.

Facebook

Facebook açısından en çalkantılı geçen yıl, belki de bu yıl oldu. Markanın başını en çok ağrıtan olaylar zinciri, Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin milyonlarca Facebook kullanıcısına ait gizli bilgilere eriştiği, bu bilgilerin Brexit referandumunda ve ABD başkanlık seçimlerinde kullanıldığı iddialarıyla birlikte gelmişti. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, skandalın ardından Avrupa Parlamentosu ve ABD Temsilciler Meclisi’nde ifade vermiş; marka ise çeşitli kampanyalarla güven tazelemeye çalışmıştı.
Facebook’un başı şu sıralar Netflix ve Spotify gibi şirketlere kişisel verilere erişim izni verdiği iddialarıyla dertte.