En Güçlü 50 İş Kadını

0
226

Fortune Türkiye’nin “En Güçlü 50 İş Kadını” sıralaması Türk iş dünyasının vizyoner ve başarılı kadın yöneticilerini biraraya getirdi. 

Bu yılın “En Güçlü 50 İş Kadını” listesini oluştururken, dört ana kriteri dikkate aldık. Şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi. 
Uluslararası Çalışma Örgütü’nün İş Hayatında ve Yönetimde Kadın 2015 Raporu’na göre, Türkiye’de kadın CEO’ların oranı sadece yüzde 2. Türkiye bu oranla Avrupa Birliği ortalamasını yakalamış görünse de orta ve üst yöneticilerin bütünü dikkate alındığında, yüzde 12 payla, 126 ülke arasında 94’üncü sırada yer alıyor. Rakamlar iç açıcı olmasa da Türkiye’deki kadın yöneticilerin bölgesel ve global başarıları ve finansal anlamda yönettikleri gücün birçok ülkeyle yarışacak düzeyde olması olumlu işaretler. 

Altıncısını hazırladığımız “50 En Güçlü İş Kadını” listesine bu yıl 12 yeni isim katıldı. Listemize yeni giren isimler ağırlıklı olarak teknoloji, lojistik, enerji ve perakende alanlarından oldu. Listenin birincisi Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yeni yatırımlarıyla 2015’te de dikkat çekti. Sabancı ayrıca kadın çalışanların işe alımı ve terfisi açısından grup şirketlerinde Türkiye ortalamalarının üzerinde oranlara imza attı. 

İşte, yenilikçilik peşinde koşan, vizyoner kadın yöneticilerden meydana gelen “50 En Güçlü İş Kadını” listesi…